Piaci körkép: javította idei várakozásait az Adidas

  • Enyhe pluszban kezdték a napot az európai részvények
  • A piac az LVMH (MC.FR), a Microsoft (MSFT.US) és az Alphabet (GOOGL.US) jelentéseit várja
  • Az IFO indexek a vártnál rosszabb gazdasági hangulatot jeleznek Németországban

A keddi kereskedés jelentős ingadozásokat hozott Európában. Összességében enyhén emelkednek a részvénypiacok, mivel bizakodva várják az LVMH (MC.FR) európai zárás után megjelenő, valamint a Microsoft (MSFT.US) és az Alphabet (GOOGL.US) eredményeit, melyeket a Wall Street zárása után publikálnak. A mai kereskedés fókuszában elsősorban Kína áll, ahol a helyi vezetés ismét bejelentette az ingatlanpiacot ösztönző intézkedések bevezetését. Ez a hír támogatta a bányászati, kohászati és divatipari vállalatokat.

Ami a beérkező makroadatokat illeti, Németországban a figyelem az IFO-adatokra irányult, melyek a vártnál kissé rosszabbul alakultak, így kiújultak az euróövezet legnagyobb gazdaságának állapotával kapcsolatos aggodalmak. Emellett az EKB rámutatott, hogy a bankok rekordszintű visszaesést jelentenek az intézményi ügyfelek hitelkeresletében.

A német DE30 határidős index közel 0,2%-kal erősödik ma, ráadásul a mai emelkedéssel az index újrateszteli annak a szűk kereskedési sávnak a tetejét, mely a lokális csúcsok környékén alakult ki.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

Németországban a befektetők figyelme az Adidas (ADS.DE; +6%) jó negyedéves eredményére irányul. A cég a Yeezy almárka termékeinek vártnál jobb viszonteladásának köszönhetően megemelte egész éves eredmény-előrejelzését, azaz a korábban feltételezettnél kisebb lehet az idei nettó veszteség.

A vállalat üzemi eredménye 176 millió euró lett a várt 130,6 millió eurós veszteséggel szemben. Az értékesítési eredmény is pozitívan lepte meg a befektetőket (5,34 milliárd euró a várt 5,05 milliárd euróval szemben). A vállalat immár 450 millió eurós nettó veszteségre számít az idén. míg korábban még 700 millió eurós veszteséget feltételezett.

Az Adidas (ADS.DE) jelenleg a 2021 augusztusában indult csökkenő szakasz 38,2%-os Fibonacci visszatérési szintje által jelzett ellenállást teszteli Forrás: xStation5

A Bayer (BAYN.DE) árfolyama erőteljes csökkenést mutatott ma reggel, miután a cég bejelentette, hogy csökkenti az egész évre vonatkozó eredmény-előrejelzését, és 2,5 milliárd euró értékű, glifozáttal kapcsolatos eszközleírást jelentett be. Az EBITDA nyereség az új előrejelzés szerint 2023-ban 11,3 – 11,8 milliárd euró között lehet, míg korábban a vállalat 13,5 milliárd euróra számított. Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulása 2 milliárd eurós nettó veszteség elkönyvelését jelentheti.

Az elemzők szerint azonban a mezőgazdasági termékek piacán tapasztalható, továbbra is negatív üzleti háttér a konszenzus által várt tényező volt, így a vállalat tájékoztatása nem okozott meglepetést. A múlt héten a vállalat fő riválisa, a BASF (BAS.DE) is rontotta előrejelzését. A Bayer (BAYN.DE) részvényei jelenleg valamivel több mint 1%-kal emelkednek.

A FlatexDEGIRO (FTK.DE) részvényei jelenleg közel 7%-kal esnek a vártnál rosszabb negyedéves eredmények és a vállalat alelnökének lemondásáról szóló bejelentés miatt. Másrészt a vállalat megerősítette az idei évre vonatkozó eredményprognózisát. A vállalat EBITDA-ja 29,1 millió eurót tett ki a második negyedévben a tavalyi 37,4 millió euróval szemben. A bevételek 90,8 millió eurót tettek ki a korábbi 91,6 millió euróval szemben.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek