Piaci körkép: a konszolidációs zónában maradt a DE30

  • A konszolidációs zónában maradt a DE30
  • A német ipari termelés a várakozások alatt alakult
  • Az Aurubis AG a javított ajánlások nyomán erősödik

Ahogyan tegnap, ma is vegyes hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, a német DE30 nem mutat jelentős elmozdulást a tegnapi záróértékhez képest, kisebb mínuszban forog. A mai nap legfontosabb makrogazdasági eseménye a kanadai jegybank kamatdöntése lesz 16 órakor, a délelőtt közölt német ipari termelési adat csalódást okozott, áprilisban csak 0,3%-kal nőtt a termelés a várt 0,5%-os bővüléssel szemben.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős mutató (DE30) lefelé tart ma és az előző napi minimumát próbálja áttörni. A keresleti oldal egyelőre tartja az árfolyamot az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék vonal) által jelölt támasz felett.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

Az Aurubis AG (NDA.DE) részvényei több mint 3%-kal emelkednek ma, folytatva az elmúlt napokban látott vételi hullámot, ezáltal pedig az árfolyam elérte az 50 napos (kék vonal), 100 napos (lila vonal) és 200 napos (arany vonal) exponenciális mozgóátlagok találkozása által jelölt ellenállási szintet. A mai rali oka, hogy a cég részvényeire vonatkozó ajánlását a korábbi növelésről vételre javította a Baader Helvea. A célárat 110 euróban határozták meg, ami 41%-kal magasabb a tegnapi zárószintnél.

A laboratóriumi felszereléseket gyártó német vállalat, a Sartorius (SRT.DE) is hasonló helyzetben van, bár az emelkedés mértéke ez esetben jóval kisebb, mindössze 0,72% jelenleg. A HSBC elemzői a korábbi tartásról vételre javították a részvényekre vonatkozó ajánlásukat, a célárat ugyanakkor a korábbi 420 euróról 400 euróra csökkentették.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »