Piaci körkép: az Amazon felforgatja a telekommunikációs szektort

  • Emelkedéssel próbálkozik a DE30 
  • A német BMI-adatot lefelé módosították 
  • A H&M (HMB.SE) és a Zalando (ZAL.DE) a JP Morgan kommentárja miatt kerültek nyomás alá 

Enyhe emelkedéssel indította a hetet a német határidős index (DE30), mai kereskedést irányát tekintve azonban nem találtak közös nevezőt a piaci szereplők. A  befektetők a friss makrogazdasági adatokra, leginkább a beszerzési menedzser indexekre figyelnek ma.

Franciaországból, Németországból és a teljes eurózónára vonatkozóan is érkeztek ma felülvizsgált BMI adatok, melyek az előzetes számoknál alacsonyabbaknak bizonyultak. Az olasz és a spanyol számok is elmaradtak a várakozásoktól, és romlottak az előző havi adatokhoz képest. Mindezek ellenére a szolgáltató-szektor az összes főbb európai gazdaságban bővülést mutat, 50 pont feletti BMI értékekkel.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős mutató (DE30) enyhén emelkedik ma, az árfolyam megpróbál az elmúlt kereskedési napokon látott maximumok fölé törni.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek  

A H&M (HMB.SE) és a Zalando (ZAL.DE) részvényei eladói nyomás alá kerültek ma, reagálva a JP Morgan befektetési bank kommentárjára. A JP Morgan szerint az online eladás trendje gyengének tűnik Németországban, a cég elemzői hozzátették, hogy csak a Zalando online forgalma kétszámjegyű visszaesést mutat. A H&M részvényei jelenleg 0,6%-os, a Zalando részvényei 3,1%-os mínuszban forognak.

A távközlési piacon a befektetők figyelme az Amazonról (AMZN.US) szóló hírekre összpontosul, miszerint a cég tárgyalásokat folytat a mobilhálózat-üzemeltetőkkel egy ingyenes vagy nagyon olcsó telefonszolgáltatás bevezetéséről az Amazon Prime felhasználók számára. A jelentések szerint jelenleg a Verizon Communications (VZ.US), a T-Mobile (TMUS.US) – melynek többségi részvényese a Deutsche Telekom (DTE.DE) – és a Dish Network (DISH.US) az Amazon által megkeresett vállalatok. Sajtóértesülések szerint a tárgyalások már hat-nyolc hete folynak, és az AT&T (T.US) is érintett, de a terv megvalósítása még több hónapig eltarthat, illetve el is vethetik.

Mindenesetre a pénteki kereskedés során a hír hatalmas eladásokat váltott ki a különböző telekommunikációs cégek részvényeiben, kivéve a Dish Network papírjait. Utóbbi több mint 13%-kal erősödött, mivel a hír segíthet a bajban lévő műholdas televíziós társaságnak a nemzeti távközlési szolgáltatóvá való átalakulásban. A Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényei közel 9%-ot veszítettek, jelenleg igyekeznek csökkenteni a mínuszokat.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek