Piaci körkép: folytatja a dinamikus emelkedést a DE30

  • A DE30 folytatja a dinamikus emelkedést
  • Az NFP adat nem változtatott a piaci hangulaton
  • A Lululemon eredménye segíti az Adidas (ADS.DE) és a Puma (PUM.DE) részvényeit
  • Az Uniper erős eladói nyomás alatt

A hét utolsó kereskedési napja a bikák pozícióinak erősödését hozta, a német index (DE30) újra áttörte a 16.000 pontos szintet és jelenleg a múlt heti csúcsok áttörésével próbálkozik. A mai nap legfontosabb témája az amerikai munkaerőpiaci riport (NFP) volt, ami azonban nem tudta tartósan megmozgatni az árfolyamokat.

Az NFP jelentés részletei:

NFP adat : 339 ezer (várt: 180e; előző hó: 253e).

Magán munkahelyek: 283 ezer (várt: 160e; előző hó: 253e).

Háztartásonkénti munkaviszonyok: -310 ezer (előző hó: 139e)

Munkanélküliségi ráta: 3.7% (várt: 3.5%; előző hó: 3.4%)

Bérek: + 4.3% év/év (várt: + 4.3%; előző hó: +4.4%)

A munkanélküliségi ráta erőteljes emelkedése mellett a betöltött munkahelyek száma is jelentősen nőtt. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek az adatok különböző felmérésekből származnak – az egyik az üzleti szektort, a másik a háztartásokat vizsgálta.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős index (DE30) emelkedik ma és az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék vonal) és a 16 ezres lélektani szint által meghatározott fontos zóna fölé tört.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A piacokat meglepte az amerikai Lululemon igen pozitív eredménye és előrejelzése, a részvények árfolyam közel 14%-kal ugrott meg ma a Wall Street nyitása előtt. A sportruházatot gyártó cég erős eredménye és a kínai gazdaság felélénkülésének kilátásai – amely sok európai márka bevételének is jelentős részét adja – , a német sportmárkák, az Adidas (ADS.DE) és a Puma (PUM.DE) árfolyamait is megemelte, mindkét cég részvényei 4,5-5%-os pluszban forognak ma.
  • Az Uniper (UN01.DE) német energiaszolgáltató – mely 2022-ben csődközelbe került az Északi-Áramlat gázvezetékek befuccsolása miatt – részvényei ma ismét közel 20%-kal értékelődtek le. A társaságtól származó információk szerint az Egyesült Arab Emírségek olajfeldolgozó és tengeri üzemanyag-kereskedelmi egységét, az Energy DMCC-t teljes egészében eladták a svájci Montfort hajótulajdonosnak és a dubaji uralkodó családhoz kötődő Al-Maktoum sejk családi irodájának. A tranzakció megkapta az összes szükséges jóváhagyást.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek