Piaci körkép: tovább tart az eladói hullám

  • Ma is eséssel indított a DE30
  • A Siemens Energy igényt lát a zöld áttérésre
  • Fókuszban az adósságplafon és az amerikai makroadatok

A hét utolsó kereskedésében is folytatódik az utóbbi napokban tapasztalt ingadozó hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 index mozgását továbbra is az eladók dominálják, az árfolyam ma az 50 napos exponenciális mozgóátlag nyújtotta támaszt próbálja áttörni (kék vonallal jelölve a grafikonon).

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A jelzett támasz egyelőre kitart, délután már enyhe emelkedésre váltott az index.

A befektetők figyelme ma két tényezőre irányul: az adósságplafon körüli friss hírekre és az USA-ból érkező makrogazdasági mutatókra (infláció, fogyasztói kiadások és bevételek, tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állománya).

Vállalati hírek 

  • A ProSieben (PSM.DE) részvényei ma közel 1%-kal esnek a vártnál gyengébb negyedéves eredmények közzétételét követően. A korrigált EBITDA 53 millió euró lett, ami 53%-kal alacsonyabb az előző évinél. Az elemzők 82,5 millió eurós korrigált EBITDA-ra számítottak. A korrigált nettó veszteség 15 millió euró volt, szemben az egy évvel ezelőtti 38 millió eurós nettó nyereséggel. A vállalat megerősítette egész évre vonatkozó előrejelzését, ami némileg csökkentette az eladások mértékét.
  • Az Oddo BHF a korábbi semlegesről alulteljesítőre rontotta a Suedzucker (SZU.DE) részvényekre adott ajánlását. A célár 16 euró.
  • A vállalat pénzügyi igazgatója, Maria Ferraro szerint a Siemens Energy AG (ENR.DE) erősödő keresletet érzékel a zöld áttéréshez kapcsolódó technológiák iránt. A társaság továbbá azt fontolgatja, hogy hidrogén-elektrolízis és szélturbina projektek indít az Egyesült Államokban, így részesülve az ottani kedvezményes támogatásokból. (Biden elnök inflációellenes törvénye segítségével). A cég részvényei jelenleg 0,3%-os pluszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »