Piaci körkép: tovább tart az eladói hullám

  • Ma is eséssel indított a DE30
  • A Siemens Energy igényt lát a zöld áttérésre
  • Fókuszban az adósságplafon és az amerikai makroadatok

A hét utolsó kereskedésében is folytatódik az utóbbi napokban tapasztalt ingadozó hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 index mozgását továbbra is az eladók dominálják, az árfolyam ma az 50 napos exponenciális mozgóátlag nyújtotta támaszt próbálja áttörni (kék vonallal jelölve a grafikonon).

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A jelzett támasz egyelőre kitart, délután már enyhe emelkedésre váltott az index.

A befektetők figyelme ma két tényezőre irányul: az adósságplafon körüli friss hírekre és az USA-ból érkező makrogazdasági mutatókra (infláció, fogyasztói kiadások és bevételek, tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állománya).

Vállalati hírek 

  • A ProSieben (PSM.DE) részvényei ma közel 1%-kal esnek a vártnál gyengébb negyedéves eredmények közzétételét követően. A korrigált EBITDA 53 millió euró lett, ami 53%-kal alacsonyabb az előző évinél. Az elemzők 82,5 millió eurós korrigált EBITDA-ra számítottak. A korrigált nettó veszteség 15 millió euró volt, szemben az egy évvel ezelőtti 38 millió eurós nettó nyereséggel. A vállalat megerősítette egész évre vonatkozó előrejelzését, ami némileg csökkentette az eladások mértékét.
  • Az Oddo BHF a korábbi semlegesről alulteljesítőre rontotta a Suedzucker (SZU.DE) részvényekre adott ajánlását. A célár 16 euró.
  • A vállalat pénzügyi igazgatója, Maria Ferraro szerint a Siemens Energy AG (ENR.DE) erősödő keresletet érzékel a zöld áttéréshez kapcsolódó technológiák iránt. A társaság továbbá azt fontolgatja, hogy hidrogén-elektrolízis és szélturbina projektek indít az Egyesült Államokban, így részesülve az ottani kedvezményes támogatásokból. (Biden elnök inflációellenes törvénye segítségével). A cég részvényei jelenleg 0,3%-os pluszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »