Piaci körkép: támaszra találhatott a DE30

  • Enyhe mínuszban a DE30
  • Az európai hangulat ingadozó, az MI / félvezető cégek árfolyama erősödik
  • Negatív meglepetés lett a német GDP-adat
  • Az Airbus 43 helikopter legyártására szóló tendert nyert

Vegyes befektetői hangulatban és a legutóbbi eladási hullám folytatódásával telik a csütörtöki kereskedési nap. Az esések mértéke ugyanakkor nem nagy, köszönhetően a félvezetőipari és a mesterséges intelligenciához kapcsolódó cégek jó teljesítményének. A makrogazdasági naptárban ma az amerikai GDP adatokon van a hangsúly, de munkanélküliségi adatok és maginflációs adat is érkezik délután.

Németországban ma közölték a felülvizsgált GDP-adatot, amely az elemzői várakozások alatt alakult és így Németország gazdasága technikai recesszióba süllyedt – ráadásul a GfK indexe is negatív meglepetést okozott.

Az EKB bankárai, Bostjan Vasle és Francois Villeroy közölték, hogy a kamatlábaknak az elkövetkező három ülés során el kellene érniük aa célszinteket, és az emelések mértéke várhatóan a korábbiaknál kisebb lesz (25 bázispont a legvalószínűbb).

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése enyhe csökkenést mutat ma, és az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék vonal) által jelölt támaszzóna felé halad.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek  

A Morgan Stanley megkezdte az Aixtron (AIXA.DE) részvényeinek követését, az induló ajánlás egyenlő súlyozás, a célár pedig 31 euró lett. A MS bankárai közölték, hogy a cég vezető pozícióját a félvezető termékek körében már beárazták a piacok. A papírok ma 1,5%-kal emelkednek az MI / félevezető szektorban tapasztalható eufória hátán.

Az Airbus (AIR.DE) megnyert egy 43 helikopter leszállítására kiírt tendert az Air Corporate vállalatnál, ezzel az eddigi legnagyobb olasz helikopter-tender került lezárásra. A szóban forgó helikopterek 40 darab H125/130-as típus, valamint 3 darab ACH160-as. A szerződés pénzügyi részleteit nem közölték. Az Airbus (AIR.DE) részvényei jelenleg közel 0,7%-kal erősödnek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek