Piaci körkép: tovább ereszkedik a DE30 a gyenge német ipari adat után

  • Folytatja tegnapi csökkenését a DE30
  • A német BMI adatok alapján az ipar szenved, de a szolgáltatói szektor javul
  • A Morgan Stanley javította a Shop Apotheke részvényekre adott ajánlását

A hét második napján is folytatódik a tegnap megindult ereszkedés a tőzsdéken, a német DE30 már a tegnapi minimumok alatt forog, és ezzel megerősíti a múlt heti történelmi csúcsról történő lefordulást. A befektetők figyelme ma nagyrészt az európai és amerikai beszerzési menedzser indexekre (BMI) irányul.

Németországban a termelői szektorra vonatkozó adat igencsak gyenge lett, a várt 45 ponttal és az előző havi 44,5 ponttal szemben a tényadat mindössze 42,9 pont lett. A szolgáltatói szektor viszont ezzel éppen ellentétes dinamikát mutat, a várt 55,5 pont helyett 57,8 pont lett a mutató értéke (múlt havi adat: 56,2 pont).

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése csökkenést mutat ma, és távolodik a múlt héten beállított új történelmi csúcstól.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

A Morgan Stanley egyenlő súlyozásúra javította a Shop Apotheke (SAE.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását, és a papír célárát 88 euróra emelte a korábbi 32 euróról, ugyanakkor a bank elemzői óvatosságra intettek az európai e-patika szektorral kapcsolatban. A növekedés legfontosabb katalizátorát összességében az e-receptek jelentik, de mindez 2024 előtt várhatóan nem növeli a nyereségességet. A Morgan Stanley a Shop Apotheke vállalatot egyik versenytársával, a Zur Rose-zal hasonlította össze – ebben a vonatkozásban a Morgan Stanley nagyobb növekedési potenciált lát a Shop Apotheke vállalatban.

Az Allianz Global Investors, az Allianz SE (ALV.DE) vagyonkezelési részlege arra számít, hogy az ázsiai magánhitelpiac profitálni fog a bankszektorban tapasztalható globális zavarokból, ami az Allianz szempontjából pozitív. Ráadásul a Silicon Valley Bank összeomlásából és a Credit Suisse Group AG felvásárlásából eredő zavarok versenyt indítottak el a pozícióik megszilárdítására és jövedelmező ügyletek megkötésére törekvő hitelezők között.

Az RWE (RWE.DE), az Egyesült Királyság vezető villamosenergia-termelője ma bejelentette, hogy három új szén-dioxid-megkötési projektet kíván elindítani az Egyesült Királyság villamosenergia-ágazatának szén-dioxid-mentesítésére. A vállalkozások várhatóan akár 800 megawattnyi energia előállítását eredményezik, ami egymillió háztartás áramellátásához elegendő.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »