Piaci körkép: Yeezy termékekkel jótékonykodik az Adidas

  • A Morgan Stanley rontotta a Sartorius részvényekre adott ajánlását
  • Az Adidas eladja a megmaradt Yeezy márkájú termékeit

A múlt heti bikapiaci lendület lassulása látható a hét első kereskedési napján az európai tőzsdéken, ez pedig közvetlenül a Wall Street hangulatának köszönhető. Az amerikai piacot ismét az adósságplafon körüli egyeztetések megakadása aggasztja, a tárgyalásokat ugyanis a hétvégén sem sikerült lezárni. A befektetők ezen a héten a fenti problémán túl jegybankárok beszédeire és a Fed jegyzőkönyvére reagálhatnak még.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése mínuszban forog ma, és kissé eltávolodott a múlt héten beállított új történelmi csúcstól.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

A Morgan Stanley a korábbi túlsúlyozásról egyenlő súlyozásra rontotta a Sartorius (SRT.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. Az elemző megjegyezte, hogy 2023 második fele kihívásokkal teli lehet a társaság számára, ugyanakkor a a biotechnológiai ágazat hosszú távú fundamentumai a közelmúltbeli visszaesés ellenére egészségesnek tűnnek. A célárat a korábbi 465 euróról 375 euróra vágta vissza a Morgan Stanley. Az SRT shares részvényei jelenleg több mint 2,7%-os mínuszban forognak.

A Brenntag (BNR.DE) papírjai több mint 2%-kal csökkennek ma, miután a Barclays a korábbi egyenlő súlyozásról alulsúlyozásra rontotta a részvényekre adott ajánlását. A célárat 80 euróban határozták meg.

Az Adidas (ADS.DE) bejelentette, hogy hajlandó eladni a Yeezy almárka termékeiből felhalmozott készletét, amely a márka Kanye Westtel való együttműködésének megszüntetése után maradt meg. A termékek közül az első adagot május végén fogják árusítani, a bevétel „jelentős részét” pedig a diszkrimináció és a gyűlöletbeszéd ellen küzdő jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel.

A döntés segíthet az Adidasnak részben megtéríteni az együttműködés megszüntetésének költségeit, amelyek mintegy 500 millió eurót tesznek ki. A vállalat részvényei a mai kereskedés során több mint 1,3%-kal erősödnek.

Az Adidas (ADS.DE) árfolyama az 50 hetes exponenciális mozgóátlag által jelölt fontos támaszt próbálja megtartani (kék vonal).

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek