Piaci körkép: új csúcson stabilizálódik a DAX

  • Történelmi csúcson a DE30 
  • A Deutsche Bank rontott a Deutsche Telefonica részvények ajánlásán
  • Az E.ON (EOAN.DE) a brit székhelyű Npower Ltd. eladását fontolgatja

Pénteken is folytatódik az eufória az európai piacokon, a német DE30 több mint 0,76%-os pluszban forog, és történelmi csúcsra ugrott! Az amerikai adósságplafon ügyében várható valószínű megegyezés híre Európában is feljebb tolta a részvények árfolyamait.

A befektetők ma reggel ismerhették meg az április német termelői inflációs adatot, ami a vártnál kisebb éves szintű visszaesést mutatott, a tavalyi 6,7%-ról 4,1%-ra csökkent a mutató, míg a piac 4%-os értéket várt. A mai napon Powell Fed-elnök megjegyzéseire figyelhetnek még a befektetők, aki az amerikai gazdasági helyzetéről fog beszélni.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése komoly emelkedést mutat ma és történelmi csúcsán forog.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank a korábbi vételről tartásra rontotta a Deutsche Telefonica (O2D.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását a korlátozott növekedési lehetőségek miatt. A célárat a korábbi részvényenkénti 3,5 euróról 3,1 euróra vágták vissza, és a bank megjegyezte, hogy a rövidtávú tényezők támogatják a vállalatot, de hosszabb távon a mérleg nyelve inkább a versenyhelyzet felé mozdulhat el. A cég részvényei jelenleg több mint 2%-os veszteséget mutatnak.

Az E.ON (EOAN.DE) energiaipari óriáscég fontolgatja a nagyvállalatoknak energiát szolgáltató brit Npower Ltd. eladását. A német csoport tanácsadókkal dolgozik azon, hogy felmérje a potenciális vevők érdeklődését. Az Npower 2021-ben több mint 20 terawattóra villamos energiát szállított, ami az ország teljes fogyasztásának mintegy 6%-át teszi ki.

Az EON leányvállalatának eladásáról szóló elemzés egy olyan időszakban érkezik, amikor az Európai Unióban az energiaszolgáltatók átértékelik kapcsolataikat az üzleti ügyfelekkel. Az áringadozás miatt a szolgáltatók vonakodnak hosszú távú szerződéseket kötni, míg a fogyasztók rugalmasabb szerződéseket kérnek, amelyek lehetővé teszik a kifizetések hosszabb időszakra történő elosztását. Tegnap a Societe Generale rontotta a részvényre adott ajánlását, ami nyomás alá helyezte a cég papírjait.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »