Piaci körkép: új csúcson stabilizálódik a DAX

  • Történelmi csúcson a DE30 
  • A Deutsche Bank rontott a Deutsche Telefonica részvények ajánlásán
  • Az E.ON (EOAN.DE) a brit székhelyű Npower Ltd. eladását fontolgatja

Pénteken is folytatódik az eufória az európai piacokon, a német DE30 több mint 0,76%-os pluszban forog, és történelmi csúcsra ugrott! Az amerikai adósságplafon ügyében várható valószínű megegyezés híre Európában is feljebb tolta a részvények árfolyamait.

A befektetők ma reggel ismerhették meg az április német termelői inflációs adatot, ami a vártnál kisebb éves szintű visszaesést mutatott, a tavalyi 6,7%-ról 4,1%-ra csökkent a mutató, míg a piac 4%-os értéket várt. A mai napon Powell Fed-elnök megjegyzéseire figyelhetnek még a befektetők, aki az amerikai gazdasági helyzetéről fog beszélni.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése komoly emelkedést mutat ma és történelmi csúcsán forog.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank a korábbi vételről tartásra rontotta a Deutsche Telefonica (O2D.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását a korlátozott növekedési lehetőségek miatt. A célárat a korábbi részvényenkénti 3,5 euróról 3,1 euróra vágták vissza, és a bank megjegyezte, hogy a rövidtávú tényezők támogatják a vállalatot, de hosszabb távon a mérleg nyelve inkább a versenyhelyzet felé mozdulhat el. A cég részvényei jelenleg több mint 2%-os veszteséget mutatnak.

Az E.ON (EOAN.DE) energiaipari óriáscég fontolgatja a nagyvállalatoknak energiát szolgáltató brit Npower Ltd. eladását. A német csoport tanácsadókkal dolgozik azon, hogy felmérje a potenciális vevők érdeklődését. Az Npower 2021-ben több mint 20 terawattóra villamos energiát szállított, ami az ország teljes fogyasztásának mintegy 6%-át teszi ki.

Az EON leányvállalatának eladásáról szóló elemzés egy olyan időszakban érkezik, amikor az Európai Unióban az energiaszolgáltatók átértékelik kapcsolataikat az üzleti ügyfelekkel. Az áringadozás miatt a szolgáltatók vonakodnak hosszú távú szerződéseket kötni, míg a fogyasztók rugalmasabb szerződéseket kérnek, amelyek lehetővé teszik a kifizetések hosszabb időszakra történő elosztását. Tegnap a Societe Generale rontotta a részvényre adott ajánlását, ami nyomás alá helyezte a cég papírjait.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek