Piaci körkép: a 16 ezres szintnél szenved a DE30

  • Nem bírja áttörni a 16 ezres szintet a DE30
  • Az orosz hatóságok beleegyeztek a Volkswagen vagyoneszközeinek eladásába
  • Az Infineon Technologies AI és ML vállalatot vett

Vegyes hangulatban zajlik a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, a német DE30 enyhén emelkedett a délelőtt folyamán, és újra tesztelte a 16 ezer pontos ellenállást, de ismét sikertelenül. A befektetői hangulat az amerikai kiskereskedelmi adat publikálása után kissé elromlott, így a DE30 újra 16 ezer pont alatt jár.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése ma csak enyhe elmozdulásokat produkál. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

A HSBC Bank tartásra rontotta a Siemens Healthineers (SHL.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását, a célárat 57 euróban határozták meg.

Az orosz hatóságok beleegyeztek abba, hogy a Volkswagen (VOW1.DE) eladja oroszországi vagyoneszközeit az Avilon orosz járműkereskedő csoportnak, legfeljebb 125 millió euróért.

A Deutsche Post (DPW.DE) jelezte, hogy a növekvő működési költségek miatt a postai bélyegek árai a következő évtől emelkedni fognak. A társaság kérvényezte a szövetségi szabályozó hatóságnál, hogy emeljék meg az ársapkát, amely jelenleg 2024 végéig van érvényben.

Az Infineon Technologies AG (IFX.DE) megvásárolta a stockholmi székhelyű Imagimob AB vállalatot, mely gépi tanulás platformot működtet. Ezzel az akvizícióval az Infineon megerősíti pozícióját a világszínvonalú gépi tanulási megoldások területén. A német vállalat az Imagimob AB 100%-át vásárolja meg, a tranzakció értékét a felek nem közölték.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek