Piaci körkép: újra 16 ezer pont alatt jár a DE30

  • Teljesen visszaadták tegnapi nyereségeiket a piacok
  • Fókuszban az amerikai adósságplafon
  • A Fresenius a jó eredmények és az erős előrejelzés nyomán emelkedik

Elromlott a befektetői hangulat kedden az európai tőzsdéken, a német DE30 is esik, és újra a 16 ezer pontos szint alatt jár. A makrogazdasági naptár ma nem tartalmaz lényegesebb eseményeket, így a befektetők inkább az egyedi vállalati híreket követhetik nyomon. Holnap azonban érdekesebbé válik a helyzet, érkezik ugyanis a friss amerikai inflációs adat.

A piaci szereplők ma Joe Biden és a kongresszusi elnökök vitájára figyelnek, aminek tétje az amerikai adósságplafon újbóli megemelése. A mai kongresszusi találkozó adhatja az alapot a tárgyalásokhoz, vagy legalábbis az egyeztetések megkezdéséhez. A szakértők szerint a korábbi adósságplafon-emeléseknél is ugyanez a forgatókönyv zajlott.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése mínuszban forog ma, az árfolyam újra a 16 ezer pontos lélektani határ alá került.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Fresenius (FRE.DE) részvényei több mint 7,5%-kal emelkednek ma, miután a cég a vártnál jobb negyedéves eredményt tett közzé. Ráadásul a jövőbeli kilátások is javultak, ahogyan azt a cég vezérigazgatója, Michael Sen jelezte, aki a jövőben javítani szeretné az egészségügyi vállalatcsoport működési hatékonyságát. A cég első negyedéves árbevétele 10,2 mrd eurót ért el, ami kissé meghaladta az elemzői konszenzust, a működési nyereség pedig 354 millió euró lett, szemben a 335 milliós várakozással. A vállalat megerősítette 2023-ra vonatkozó eredménybecslését.

A K+S (SDF.DE), fertőtlenítőszereket gyártó vállalat részvényei több mint 6%-ot estek, mivel a cég csökkentette az éves eredménybecslését. Az EBITDA várhatóan 1,15 és 1,35 mrd euró között alakul majd idén, szemben a korábbi előrejelzésben szereplő 1,30 – 1,50 milliárd eurós sávval. Az elemzői konszenzus 1,41 milliárd euró volt. Az első negyedéves EBITDA-t tekintve ugyanakkor a cég túlteljesítette a piaci várakozást és 454 milliós eredményről számolt be, ami ugyan 13%-kal alacsonyabb a tavalyi eredménynél, de 5,5%-kal magasabb az elemzői konszenzusnál.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek