Piaci körkép: tegnapi mélypontját teszteli a DE30

  • A termelői inflációt és a munkanélküli kérelmek számát publikálják ma az USA-ban
  • A divatcégek a vételi oldalt erősítik Európában

Vegyes hangulatban folyik a csütörtöki európai kereskedés, a DE30 index jelenleg a tegnapi mélypontját teszteli, és az amerikai nyitásra vár, ami további volatilitást hozhat az európai piacokon is. A befektetők ma főleg másodlagos makroadatokra figyelhetnek, 14:30-kor közlik az amerikai termelői inflációt és a heti munkanélküli kérelmek számát. A német inflációs mutató felülvizsgált adata nem tért el a korábban közölt számtól (7,4% év/év).

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős mutató (DE30) vegyesen mozog ma, és a tegnapi mélypontok környékét teszteli.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

Az európai befektetői hangulatot a luxuscikkeket gyártó vállalatok árfolyamai támogatják, melyek pozitívan reagáltak az LVMH (MC.FR) 2023 első negyedéves eredményszámainak publikálására. Az LVMH konglomerátum eredményééről itt olvashatnak részletesen.

A Citigroup elemzője pozitív eredményszámokat vár a hardverszektorból. A bank szerint az STMicro (STM.FR) az Infineonhoz (IFX.DE) hasonlóan kedvező eredményt tesz majd közzé, a félvezetőszektort tekintve pedig szintén stabil eredményt és kedvező előrejelzést várnak az ASML-től (ASML.NL).

A Nordex Group (NDX1.DE) 177 turbina megrendeléséről számolt be az első negyedévben, melyek összkapacitása 1021 MW, szemben a 2022 első negyedévében rendelt 1165 MW-os értékkel. Az átlagos értékesítési ár 0,90 millió EUR/MW volt, szemben a tavalyi 0,78 millió EUR /MW-tal. A cég részvényei jelenleg közel 1,5%-os mínuszban forognak.

A JP Morgan és a Deutsche Bank is fenntartotta vételi ajánlását a BASF (BAS.DE) részvényeire, előbbi 55 eurós, utóbbi 60 eurós célár mellett.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »