Piaci körkép: fontos szinten jutott át a DAX

  • A jó ázsiai hangulat Európára is átragadt
  • A GfK fogyasztói bizalom kissé a várakozások alatt
  • A kuwaiti jóléti alap eladott Mercedes-Benz részvényeiből

A legtöbb tőzsde emelkedésnek indult szerdán Európában, a jó hangulatot az ázsiai kereskedés alapozta meg. A makrogazdasági naptár ma nem tartalmaz fontosabb eseményeket, így a befektetők elsősorban az egyedi vállalati hírekre fókuszálhatnak, illetve a nagyobb jegybankok képviselői tartanak beszédeket a nap folyamán.

DE30 grafikon

A DE30 határidős index élesen emelkedik ma és már a 2021 novemberében indult eső szakasz 78,6%-os Fibonacci visszatérési szintje felett forog.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Az Infineon Technologies (IFX.DE) megemelte várakozásait a második negyedévre és a teljes évre is, melynek okaként az autóipari és más ipari szektorok magas keresletét jelölték meg. A második negyedéves árbevételt immár több mint 4 mrd euróra várja a cég, zemben a korábban jelzett 3,9 milliárddal.
  • A Mercedes-Benz (MBG.DE) részvényei nyomás alatt forognak ma, miután a kuwaiti jóléti alap 1,4 milliárd euró értékű részvénycsomagtól vált meg. A döntést előre bejelentették a vállalatnak, és az alap továbbra is nagyrészvényes maradt a Mercedes-Benzben.
  • Egy amerikai szenátusi bizottság közölte, azzal gyanúsítja a Credit Suisse-t (CSGN.CH), hogy mindvégig részt vett abban a folyamatban, mellyel vagyonos amerikaiak adóelkerülését segítették.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »