Piaci körkép: recessziós félelmek miatt esik Európa

  • Nyomás alá került Európa a hét végére
  • A Deutsche Bankot is megcsapta a válság szele
  • A befektetők a kötvénypiacon keresnek menedéket

Jelentős romlást hozott a hét utolsó kereskedési napja az európai piacokon, a főbb indexek a jó francia és német BMI adatok ellenére 1,5% körüli mínuszban forognak. A piaci szereplők a recesszió és a bankválság miatt aggódnak, utóbbinál ma a Deutsche Bank került a célkeresztbe. Röviddel az amerikai piacnyitás után érkeznek az amerikai beszerzési menedzser indexek is.

DE30 grafikon

A DE30 dinamikus esést produkált ma, a német blue chip index 15.000 pont alatt is járt nap folyamán. Az árfolyam a 61,8%-os Fibonacci visszatérési szint és a legutóbbi lokális minimumok alkotta támasz felé tart.

Forrás: xStation5

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A befektetők figyelme ma elsősorban a Deutsche Bank (DBK.DE) részvényire irányul, a papírok jelenleg közel 13%-os zuhanásban vannak. A bank értékeltsége egyre távolabb kerül a könyv szerinti értékétől, a hitelbiztosítási felár (CDS) pedig megugrott, utoljára 2020-ban járt ilyen magasan. Ez azt mutatja, hogy a spekulatív piac egyre biztosabb abban, hogy a vállalat problémái csak sokasodni fognak.

A számottevő piaci bizonytalanság, párosulva a főbb gazdaságok kamatszintjeinek várható tetőzésével felpörgette az államkötvények iránti keresletet. A német 10 éves kötvények (BUND10Y) több mint 1%-kal emelkedtek ma, és hasonló a helyzet a brit és az amerikai állampapírok esetében is.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek