Piaci körkép: az EKB még nem látja a jeleket

  • Kitartanak az európai indexek a Fed kamatdöntése előtt
  • Az EKB nem látja jelét annak, hogy csökkenne a maginfláció
  • Növelte részesedését a Varta legnagyobb részvényese

A Fed kamatdöntésére figyelnek ma a piacok. Bár a kép vegyes, és továbbra is kérdéses, hogy a Fed mit lép a bankszektor bizonytalansága mellett, az európai kereskedés első fele relatív pozitív hangulatban telt el.

Christine Lagarde, az EKB elnöke ma elmondta, hogy nem látják tiszta jelét annak, hogy a maginfláció csökkenne, dinamikája továbbra is erős. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az EKB nem feltétlenül emeli tovább a kamatokat, de nem is zárja ki a további szigorítást.

A német DE30 tovább folytatja hétfő délután megkezdett dinamikus emelkedését, az index áttörte a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szinttel jelölt fő ellenállást és jelenleg a legutóbbi lokális csúcsok felé tart.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A CS First Boston befektetési bank leválasztása, melynek folyamatát még korábban a Credit Suisse (CSGN.CH) indította el, egyelőre felfüggesztésre kerül – jelentette be az UBS (UBSG.CH), a CS új tulajdonosa. Sajtójelentések szerint az UBS felbérelt egy jogi csapatot annak feltérképezésére, hogyan lehetne a legkisebb költség mellett elállni a megállapodástól.
  • A  német akkumulátor-gyártó, a Varta (VAR1.DE) 51 millió eurós tőkeinjekciót kapott legnagyobb részvényesétől, Michael Tojnertől, akinek részesedése a vállalatban így a korábbi 50%-ról 52%-ra nőtt. A Varta a befolyt összeget kifejezetten fontos innovációs területeken kívánja befektetni, különösen az energiatárolás területén. Az új részvényeket 22,85 eurós áron allokálták, ami 4%-kal kevesebb a keddi záróárnál. A vállalat részvényei ma több mint 1%-os pluszban forognak.
  • A Nike (NKE.US) a korábbi előrejelzésének alsó határára módosította a 2023-ra várt bruttó nyereségszintet, ami nyomás alá helyezte a konkurens gyártók, az Adidas (ADS.DE) és a Puma (PUM.DE) részvényeit is.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »