Piaci körkép: már a SEC is vizsgálja a Credit Suisse-t

  • Esésben az európai tőzsdék a kereskedés első felében
  • A DE30 nem tudta áttörni a legutóbbi konszolidációs zóna tetejét
  • A LEG Immobilien felfüggeszti az osztalékfizetést

Mínuszban forognak a főbb európai tőzsdék csütörtökön. A gazdasági naptárban ma nem szerepelnek fontosabb adatközlések, de az amerikai munkanélküli segélykérelmek alakulására és az amerikai földgázkészletekre azért oda lehet majd figyelni a délután folyamán.

DE30 grafikon

A DE30 határidős index esik ma, az árfolyam nem tudott a lokális konszolidációs zóna tetejénél, 15.700 pont környékén maradni.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A befektetők figyelme ma a LEG Immobilien (LEG.DE) papírjaira irányul, az árfolyam több mint 11%-ot esett annak következtében, hogy a vállalat úgy döntött, nem fizet osztalékot a tavalyi év eredménye után. Ezzel a lépéssel a vállalat meg akarja erősíteni mérlegét a bizonytalan ingatlanpiaci értékeltségek miatt. A cég közzétette 2022-re vonatkozó eredményét és 2023-as várakozásait is.
  • A Deutsche Post (DPW.DE) részvényei is nyomás alatt állnak, miután a cég közölte, hogy a 2023-as eredménye gyengébb lesz a tavalyinál, mivel az áruszállítási piac a koronavírus-járvány következtében kialakult fellendülés után visszaesik. Az EBIT szerinti eredményt 7 milliárd euró közé várja a cég a tavalyi 8,4 mrd után. A vállalat részvényeinek árfolyama közel 2,5%-kal csökkent ma.
  • Szintén nagy a mozgás a Credit Suisse (CSGN.CH) részvényeknél, melyek több mint 5%-kal zuhannak. Az eddig is jelen lévő eladói nyomás ma tovább erősödött arra a bejelentésre, hogy az eredményszámok publikálását elhalasztották, miután az amerikai pénzügyi felügyelet a korábbi jelentésekben szereplő pontatlanságokról kért információkat. A témáról itt olvashat részletesen.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »