Piaci körkép: Powell beszédére várnak a tőzsdék

  • Vegyes mozgások Európában Powell beszéde előtt
  • A Zalando emelkedik az erős pénzügyi eredményekre

Ma lesz az amerikai Fed elnök, Jerome Powell szenátusi meghallgatásának első napja, emiatt pedig az európai befektetők is kissé idegesek és inkább kivárnak. A piac héja hangvételű, azaz további szigorú monetáris politikára utaló beszédet vár a Fed elnökétől, tekintve, hogy továbbra is jó gazdasági adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Ezen túl az amerikai nagykereskedelmi készletek friss adata szerepel még a mai gazdasági naptárban.

Az EKB fogyasztói felmérése szerint a fogyasztók következő 12 hónapra vonatkozó inflációs várakozásai 5,0 százalékról 4,9 százalékra, a hároméves várakozások 3,0 százalékról 2,5 százalékra csökkentek. Emellett a nominális jövedelemnövekedést a következő 12 hónapban 1,3%-osra várják, szemben a decemberi 1,0%-os értékkel. Mindez arra utal, hogy az EKB-nak lehet tere a kevésbé szigorú fellépéshez.

Enyhe emelkedést mutat kedden a DE30 határidős index, de az árfolyam nem tudta tartósan áttörni a konszolidációs zóna felső határát. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Synlab (SYAB.DE) részvényei emelkednek ma, a HSBC felminősítése nyomán. A korábbi tartásról vételre javították a részvényre vonatkozó ajánlásukat 10 eurós, a korábbinál 40%-kal magasabb célár mellett.

A HelloFresh (HFG.DE) papírjai ezzel szemben élesen esnek a gyenge eredményvárakozás közzététele nyomán. A cég a fogyasztói bázisát kívánja növelni és nem tervez költségcsökkentést a háttérfolyamatokban, aminek eredményeképpen a kiigazított EBITDA szerinti eredményt 460-540 millió közé várják, szemben a korábbi 542,6 millió eurós előrejelzéssel.

A Zalando (ZAL.DE) részvények nagyon jól teljesítenek ma, reagálva a vártnál jobb 2022-es eredményszámokra. A cég a nyereségmaximalizálást tartotta szem előtt, ami jelentős javulást okozott a teljesítményben. A papírok a délelőtt folyamán 6%-os pluszban is jártak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »