Piaci körkép: Powell beszédére várnak a tőzsdék

  • Vegyes mozgások Európában Powell beszéde előtt
  • A Zalando emelkedik az erős pénzügyi eredményekre

Ma lesz az amerikai Fed elnök, Jerome Powell szenátusi meghallgatásának első napja, emiatt pedig az európai befektetők is kissé idegesek és inkább kivárnak. A piac héja hangvételű, azaz további szigorú monetáris politikára utaló beszédet vár a Fed elnökétől, tekintve, hogy továbbra is jó gazdasági adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Ezen túl az amerikai nagykereskedelmi készletek friss adata szerepel még a mai gazdasági naptárban.

Az EKB fogyasztói felmérése szerint a fogyasztók következő 12 hónapra vonatkozó inflációs várakozásai 5,0 százalékról 4,9 százalékra, a hároméves várakozások 3,0 százalékról 2,5 százalékra csökkentek. Emellett a nominális jövedelemnövekedést a következő 12 hónapban 1,3%-osra várják, szemben a decemberi 1,0%-os értékkel. Mindez arra utal, hogy az EKB-nak lehet tere a kevésbé szigorú fellépéshez.

Enyhe emelkedést mutat kedden a DE30 határidős index, de az árfolyam nem tudta tartósan áttörni a konszolidációs zóna felső határát. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Synlab (SYAB.DE) részvényei emelkednek ma, a HSBC felminősítése nyomán. A korábbi tartásról vételre javították a részvényre vonatkozó ajánlásukat 10 eurós, a korábbinál 40%-kal magasabb célár mellett.

A HelloFresh (HFG.DE) papírjai ezzel szemben élesen esnek a gyenge eredményvárakozás közzététele nyomán. A cég a fogyasztói bázisát kívánja növelni és nem tervez költségcsökkentést a háttérfolyamatokban, aminek eredményeképpen a kiigazított EBITDA szerinti eredményt 460-540 millió közé várják, szemben a korábbi 542,6 millió eurós előrejelzéssel.

A Zalando (ZAL.DE) részvények nagyon jól teljesítenek ma, reagálva a vártnál jobb 2022-es eredményszámokra. A cég a nyereségmaximalizálást tartotta szem előtt, ami jelentős javulást okozott a teljesítményben. A papírok a délelőtt folyamán 6%-os pluszban is jártak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »