Piaci körkép: emelkedik a DAX az amerikai inflációs adat előtt

  • Emelkedik a DE30 az amerikai inflációs adat előtt
  • Makhlouf szerint az EKB-nak 3,5% fölé kellene emelnie a kamatot
  • Leválasztják a Brenntag egyik üzletágát? 

Javuló hangulatot hozott a keddi kereskedési nap az európai piacokon, az indexek enyhe nyereségben forognak az amerikai fogyasztói inflációs adat publikálása előtt, amely a nap, sőt az egész hét legfontosabb eseménye. Mi várható még?

Jegybankárok beszédei:

– 15:30 Fed, Barkin
– 17:00 Fed, Logan
– 17:00 Fed, Harker
– 20:05 Fed, Williams

Vállalati eredmények:

– Az Airbnb (ABNB.US) piaczárás után teszi közzé számait
– A Marriott International (MAR.US) pedig az amerikai nyitás előtt publikálja jelentését

A Coca-Cola Company (KO.US) pedig máris közölte eredményszámait: a 2022-es negyedik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentés többnyire a piaci várakozásoknak megfelelőnek bizonyult, ezért a mai amerikai előzetes kereskedésben nem történt nagyobb elmozdulás a Coca-Cola részvényeinél. A papírok árfolyama kevesebb mint két órával a Wall Street nyitása előtt 0,7%-kal emelkedett.

A DE30 határidős index emelkedik a keddi napon és visszatért a korábbi lokális csúcsok közelébe. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások 

A német részvénypiacon a Brenntag (BNR.DE) paprjai állnak a befektetők figyelmének fókuszában. Az Engine Capital arra sarkallja a német vegyipari elosztócéget, hogy válasszák szét a cég üzletágait és önállóan vigyék tőzsdére a speciális termékekkel foglalkozó részleget. Az aktivisták szerint ennek a lépésnek köszönhetően megduplázódhatna a részvények árfolyama. Egy másik főrészvényes is a vállalat feldarabolása mellett foglalt állást. A részvények jelenleg közel 2%-os pluszban forognak.

Az MTU Aero (MTX.DE) részvényei 3% körüli mínuszban járnak, miután a cég a vártnál rosszabb eredményeket közölt a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan. A cég csökkentette az idei évre szóló árbevétel-várakozását is. A befektetőket leginkább a gyenge értékesítési adatok aggasztják.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »