Szlovéniában is piacvezető lett az OTP bankcsoport

Az OTP Bank történetének legjelentősebb és legkomplexebb akvizíciójával a régió ötödik országában válik piacvezetővé.

Szlovéniában a Nova KBM bank megvásárlásával a 2019-ben megvásárolt SKB Bankkal együtt 30 százalék körüli részesedésre tesz szert a bankpiacon, a betét- és hitelállomány alapján pedig vezető pozíciót tölt be – jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató pénteken, sajtótájékoztatón Mariborban.

Közölte: hamarosan már 12 országban lesznek jelen, mert az üzbég bank akvizíciója hamarosan lezárul, abban a régióban vizsgálják a további terjeszkedési lehetőségeket.

https://www.instagram.com/p/CoUwL3uo2Fh/

A piac visszaigazolta a stratégiájuk sikerét, a bank stabil, organikus növekedést tud felmutatni minden országban – mondta az elnök-vezérigazgató. Fontosnak nevezte ezt a tranzakciót, amely pénzügyileg és szakmailag egyformán erősíti a két ország gazdasági kapcsolatait.

Forrás: MTI / OTP Group

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »