Piaci körkép: gyenge negyedévet zárt a H&M

  • Az amerikai inflációs adatra figyel Európa is
  • A DE30 folytatja a veszteségek lassú ledolgozását
  • Jelentett a H&M és az LVMH

Enyhe nyereséget mutatnak a pénteki kereskedésben az európai tőzsdék, a német DE30 is emelkedik, de továbbra is a lokális csúcsok által meghatározott konszolidációs zóna alatt forog.

A makrogazdasági naptárban ma az amerikai inflációs adat (személyes fogyasztási kiadások) publikálása a legfontosabb esemény, melyet 14:30-kor tesznek közzé, majd 16 órakor érkezik a Michigani Egyetem hangulatindexének végleges olvasata és a lakásértékesítések alakulása.  Az amerikai nyitás előtt teszi közzé negyedéves eredményszámait az American Express (AXP.US) és a Chevron (CVX.US).

A DE30 határidős index enyhe pluszban forog ma, de az árfolyam még mindig a lokális csúcsokkal jelölt és a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint alatt húzódó konszolidációs zóna alatt jár.

Forrás: xStation5 
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

Az Air France – KLM (AF.FR) konglomerátum hét gépre szóló megrendelést adott le az Airbus (AIR.DE) felé. Négy Airbus A350F típusú gép a tervek szerint 2026-ban kerül átadásra, ami biztosítja majd, hogy a KLM és az Air France légitársaságok megerősítsék pozícióikat, mint a legcsendesebb és legfejlettebb flottával rendelkező áruszállítók. A rendelés része még három darab A350-900 típusú utasszállító gép is, melyet az Air France 2024-ben vehet át.

Nagy a mozgás a divatcégek piacán is, a szektor az LVMH (MC.FR) és a H&M (HMB.SE) teljesítményére reagál. A H&M részvényei közel 6%-kal estek a kereskedés elején, miután a cég a vártnál gyengébb negyedik negyedéves eredményt tett közzé. A befektetőket leginkább a gyenge működési eredmény és a növekvő költségszint bizonytalanította el, valamint az orosz piacról történő kivonulás komoly anyagi vonzata is az eladói oldalt erősíti.

A divatpiac drágábbik végén tevékenykedő LVMH eredményei is kiábrándítóan alakultak sokak számára. Bár maguk az eladási számok az ünnepi időszak miatt 9%-kal emelkedtek, az alacsony profitszintek nem adnak okot túl nagy optimizmusra. A vállalat marketing költségei az év második felében közel 30%-kal nőttek, de eközben a az árbevétel növekedésének üteme lassult. A koronavírus miatt Kínában bevezetett lezárások is hátráltatták a céget.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »