Piaci körkép: ma is eladói nyomás alatt a DAX

⦁ Eladói nyomás alatt a német tőzsde
⦁ Megjelentek a német Ifo-adatok
⦁ A Leopard szállítások támogatják a Rheinmetall részvényeit

Romló befektetői hangulatot hozott a szerdai kereskedési nap, a német DE30 veszteségben forog. A mai gazdasági naptár gyakorlatilag üres, a befektetők mindössze a kanadai jegybank kamatdöntő ülésére figyelhetnek, de zárás után közzéteszi negyedéves eredményszámait a Tesla (TSLA.US).

A német Ifo Intézet januári hangulatindexe a várakozásoknak megfelelően 90,2 pont lett az előző havi 88,6 pont után. A jelenlegi üzleti hangulatot tükröző alindex 94,1 pont lett, kissé elmaradt a 94,4 pontos várakozástól és az előző havi 94,4 pontos értéktől is, a jövőbeli várakozások alindexe viszont a vártnál jobban nőtt: 86,4 pont lett, szemben a az előző havi 83,2 és a várt 85,3 ponttal.
Az Ifo Intézet közgazdászai hozzátették, hogy a német gazdaság óvatos optimizmussal vágott neki az új évnek, de az intézet 2023 első negyedévében még GDP-csökkenésre számít.

A DE30 határidős jegyzései enyhe mínuszban forognak ma, az árfolyam továbbra is a lokális csúcsok által jelölt, és a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint közelében húzódó konszolidációs zóna alatt jár.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

A Rheinmetall (RHM.DE) részvényei közel 2%-kal erősödnek ma arra a hírre, miszerint a német kormány jóváhagyja a Leopard tankok Ukrajnába történő szállítását. Bár ennek a szállítási tételnek önmagában nincsenek pénzügyi hatásai, a befektetők már azzal számolnak, hogy az Ukrajnának adott tankokat új megrendelésekkel fogják majd pótolni.

A Brenntag (BNR.DE) papírjai is emelkednek, a részvény “túlsúlyozás” ajánlást kapott a Morgan Stanley-től 85 eurós célár mellett.  A bankház egyben a kedvenc részvényei közé is beválasztotta a céget, mint a legjobb európai vegyipari vállalat.

Az Aixtron (AIXA.DE) részvényei közel 7%-kal zuhannak ma, miután a Deutsche Bank (DBK.DE) “tartás’-ra rontotta a részvényre adott ajánlását 33 eurós célár mellett. A bank szerint a cég jelenlegi potenciálja már tükröződik az árfolyamban.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »