A friss adatok fényében további kamatemelések jöhetnek Európában

● Nyomás alatt a német tőzsde
● Európa a BMI adatokat értékeli
● A Swatch optimista a jövőt illetően

Romlik a befektetői hangulat a keddi kereskedés során, a német tőzsdeindex 0,5% körüli veszteségben forog. A mai makrogazdasági naptár tele van érdekes eseményekkel: a nap második felében a befektetők az amerikai beszerzési menedzser indexekre figyelhetnek, a Wall Street zárása után pedig közzéteszi eredményszámait a Microsoft (MSFT.US).

Adatok Európából

Az eurózóna kompozit beszerzési menedzser indexe 50,2 pontra emelkedett az előző havi 49,3 pontról, és ezzel hét hónapja a legmagasabb értéket mutatja. Mit árulnak el a jelentés részletei?

● A termelés már harmadik hónapja nő és a mutató visszatért 50 pont fölé
● Az előzetes adat 85%-os válaszadási arány mellett lett kalkulálva, és a szolgáltató szektor július óta először került 50 pont fölé
● A kompozit index erősödését a technológiai, az egészségügyi és a gyógyszeripari szektor segítette
● A pénzügyi szektorban csökkenést tapasztaltak, főként az ingatlanpiacon
● A turizmushoz és pihenéshez kapcsolódó szektorok stabilizálódni látszanak
● Németországban a szolgáltatások, Franciaországban az ipar teljesített jobban
● Az eurózóna többi országában az ipari és a szolgáltatói szektor is javulást mutat

A fenti adatok azt sugallják, hogy a GDP várhatóan nem esik tovább az eurózónában, ami egy újabb indok arra, hogy az EKB fenntartsa szigorú monetáris politikáját. Mindehhez kapcsolódik az EKB elnökének legfrissebb megjegyzése is: Christine Lagarde elmondta, hogy az EKB mindent megtesz azért, hogy az inflációt visszaszorítsa a kívánt célhoz, ami azt jelzi, hogy a jegybank készen állhat a határozott kamatemelések folytatására.

A DE30 határidős jegyzései alacsonyabban forognak ma, az árfolyam továbbra is a lokális csúcsok által jelölt, és a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint közelében húzódó konszolidációs zóna alatt jár. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

● A Rheinmetall (RHM.DE) részvényei jelenleg 0,5%-os pluszban forognak, miután a vezérigazgató pozitív megjegyzéseket tett, és elmondta, hogy a 2025-re várható árbevétel 11-12 milliárd euró között lehet, szemben a jelenlegi 10,4 mrd eurós konszenzussal.
● A svájci Swatch (UHR.CH) óragyártó bemutatta 2022-es eredményét, amire a részvények 1%-os erősödéssel reagáltak. A vállalat jelezte, hogy az erős kínai értékesítési számok megerősítik azt a várakozást, hogy a 2023-as rekordév lesz.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

50 forint lesz a visszaváltható palackok és fémdobozok betétdíja

A tervek szerint kötelező átvételt írnak elő a 400 négyzetmétert meghaladó eladótérrel rendelkező élelmiszer-értékesítőknek, forgalmazóknak az ezer főnél nagyobb népességű településeken. A visszaváltási díj 50 forint lesz az egyszeri felhasználásra alkalmas csomagolások, és a gyártók által meghatározott összegű a többször használható csomagolások esetében.

Read More »

Az EU a magyarok és a lengyelek nélkül is továbbviszi a migrációs paktumot

Nancy Faeser német belügyminiszter megerősítette, hogy a Tanácsban politikai megállapodás született csütörtökön az úgynevezett válságrendeletről. Magyarország és Lengyelország jelezte, hogy nem áll mellé, rajtuk kívül más állam nem nyilvánított negatív véleményt. Ebben a tekintetben feltételezzük, hogy ez a politikai megállapodás érvényes. - jelentette ki.

Read More »