Piaci körkép: sokba fog kerülni a T-mobile-nak a kibertámadás

  • Enyhe pluszban az európai piacok
  • A DAX alig mozdul a tegnapi eladási hullám után
  • A Siemens Gamesa miatt esik a Siemens Energy

A tegnapinál jobb a piaci hangulat pénteki kereskedésben, a német tőzsde enyhe plusz és mínusz között ingadozik, de az európai részvények összességében inkább felfelé tartanak. Makrogazdasági fronton ma nem lesznek meghatározó események.

A DE30 határidős jegyzései ingadoznak a mai napon. Az árfolyam tegnap a korábban kialakított konszolidációs zóna alá esett, melyet lokális csúcsok és a közelben lévő 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint jelöltek ki. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

A Siemens Energy (ENR.DE) papírjai esnek ma, miután a cég csökkentette a 2023-ra vonatkozó profitszint-előrejelzését és úgy látják, akár veszteségesen is zárhatják az évet. Bár a társaság negyedéves eredménye meghaladta az elemzők várakozását, az egyik leányvállalat, a Siemens Gamesa (SGRE.ES) problémái miatt mégis nyomás alá került a részvény, a spanyol leányvállalatnál ugyanis üzleti kockázatok jelentkeztek és elemzők szerint emiatt ki is vezethetik a tőzsdéről. A német anyacég az előző évihez hasonló nettó veszteségre számít, ami -647 millió euró volt.

A T-Mobile és a Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényekre is eladói nyomás nehezedik, a céget kibertámadás érte, aminek kezelése a T-Mobile számára várhatóan jelentős kiadásokkal jár majd. Források szerint a cég közel 37 millió ügyfelének adatait szerezték meg.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Már valamivel kevesebb tanár sztrájkol Romániában

Romániában a május 22-én általános sztrájkba lépett tanügyi alkalmazottak közül mintegy 15 ezren felvették a munkát, miután múlt héten a kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (74 400 forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi rendeletet fogadott el - közölte kedden Ligia Deca oktatási miniszter.

Read More »