Piaci körkép: sokba fog kerülni a T-mobile-nak a kibertámadás

  • Enyhe pluszban az európai piacok
  • A DAX alig mozdul a tegnapi eladási hullám után
  • A Siemens Gamesa miatt esik a Siemens Energy

A tegnapinál jobb a piaci hangulat pénteki kereskedésben, a német tőzsde enyhe plusz és mínusz között ingadozik, de az európai részvények összességében inkább felfelé tartanak. Makrogazdasági fronton ma nem lesznek meghatározó események.

A DE30 határidős jegyzései ingadoznak a mai napon. Az árfolyam tegnap a korábban kialakított konszolidációs zóna alá esett, melyet lokális csúcsok és a közelben lévő 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint jelöltek ki. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

A Siemens Energy (ENR.DE) papírjai esnek ma, miután a cég csökkentette a 2023-ra vonatkozó profitszint-előrejelzését és úgy látják, akár veszteségesen is zárhatják az évet. Bár a társaság negyedéves eredménye meghaladta az elemzők várakozását, az egyik leányvállalat, a Siemens Gamesa (SGRE.ES) problémái miatt mégis nyomás alá került a részvény, a spanyol leányvállalatnál ugyanis üzleti kockázatok jelentkeztek és elemzők szerint emiatt ki is vezethetik a tőzsdéről. A német anyacég az előző évihez hasonló nettó veszteségre számít, ami -647 millió euró volt.

A T-Mobile és a Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényekre is eladói nyomás nehezedik, a céget kibertámadás érte, aminek kezelése a T-Mobile számára várhatóan jelentős kiadásokkal jár majd. Források szerint a cég közel 37 millió ügyfelének adatait szerezték meg.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »