Piaci körkép: a lokális csúcsok zónája alá csúszott a DAX

  • Távolodik lokális maximumoktól a DE30
  • A Lufthansa részesedést venne az ITA Airways-ben

Borúsabb hangulatot hozott a csütörtök az európai részvénypiacokra, a német tőzsdeindex lefelé mozdult el az elmúlt napokban kialakított konszolidációs zónából, amit a lokális maximumok és a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint jelöltek ki. A mai makrogazdasági naptár tele van érdekes adatközlésekkel.

 

Délután fél 2-kor tették közzé az EKB jegyzőkönyvét, fél 3-kor pedig az USA-ból érkeznek adatok a lakáspiacról, a munkanélküli segélyek alakulásáról és a januári Philadephia Fed felmérést is publikálják, melyek mind piacmozgató hatásúak lehetnek. Jegyezzük meg, hogy a vártnál gyengébb kiskereskedelmi és termelői inflációs adatok jelentős eladási hullámot okoztak a Wall Streeten tegnap.

Az energiapiacokon érdekelt befektetők a gáztározók töltöttségi adatait figyelhetik majd 16:30-kor, és az olajkészletek változását 17:00 órakor. A tegnap közzétett API jelentés nagymértékű – és nem várt – emelkedést mutatott az olajkészletekben, a mai riport ennek a növekedésnek a megerősítésével szolgálhat. Végül, a mai amerikai piaczárás után teszi közzé negyedik negyedéves eredményszámait a Netflix!

A DE30 határidős jegyzései alacsonyabban forognak ma. Az árfolyam jelenleg a korábban kialakított konszolidációs zóna alatt jár, melyet a lokális csúcsok és a közelben lévő 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint jelöltek ki.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

  • A Symrise (SY1.DE) részvényei a BofA leminősítése nyomán esnek ma. A Bank Of America “semleges”-re rontotta a részvényre vonatkozó ajánlását, melyet az árbevétel és a profitszintek csökkenésének kockázata indokol.
  • A Lufthansa (LHA.DE) bejelentette, hogy kisebbségi részesedés vásárlását fontolgatja az ITA Airways légitársaságban, ezzel támogatná   az európai repülési szektor konszolidációját és még fontosabb szereplővé tudna válni a légitársaságok piacán. A cég nem közölte a lehetséges tranzakció további részleteit, de nem megerősített információk szerint akár 40%-nyi részesedéshez jutna a Lufthansa. A Lufthansa képviselői már bemutatták ajánlatukat a az olasz Gazdasági és Pénzügyminisztériumnak Rómában.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »