Lemondott a német védelmi miniszter

Távozik tisztségéből a német védelmi miniszter. Christine Lambrecht hétfői közleményében azzal indokolta lemondását, hogy a személyére irányuló, hónapok óta tartó médiafigyelem ellehetetleníti az objektív tudósításokat és vitákat a katonákról, a hadseregről (Bundeswehrről) és a német polgárok érdekében hozott biztonságpolitikai döntésekről.

A Bundeswehrt az ország újraegyesítése óta sújtó pénzhiány miatt a védelmi tárca az egyik leghálátlanabb a német kormányban; vezetői gyakran kerülnek bírálatok kereszttüzébe, többek között a hiányos felszerelés és a működésképtelen eszközök, járművek miatt.

Lambrecht azonban egy sor melléfogással is nehezítette helyzetét. Legutóbb azért bírálták, mert újévi videóüzenetében nem lehet hallani a hangját a háttérben mulatozó szilveszterezők tűzijátékai, petárdái miatt.

https://www.instagram.com/p/CneHn6rNAN8/

Az egyelőre nem ismert, hogy ki lehet Lambrecht utódja. Olaf Scholz kancellárnak ismét egy nőt kell jelölnie, ha be akarja tartani azt az ígéretét, miszerint kormányában mindig egyenlő a nő-férfi arány. Tovább nehezítheti a kiválasztást, hogy a szövetségi kormányt alkotó pártok – az SPD, a Zöldek és a liberálisok (FDP) – megegyezése alapján a védelmi tárcát szociáldemokrata politikus vezeti. Egy nagyobb átalakítással azonban ez a feltétel is módosítható.

Forrás: MTI / ZDF / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »