Piaci körkép: leállította a használhatatlan Puma tankok vásárlását a német kormány

  • Ledolgozzák reggeli veszteségeiket az európai indexek
  • A DE30 14 ezer pont fölé próbál visszatérni
  • A Rheinmetall részvényei esnek, miután Németország leállította a Puma tankok vásárlását

Még mindig mínuszban forognak az európai részvényindexek, de a hajnali veszteségek nagy részét már sikerült ledolgozniuk. A japán jegybank váratlan döntése, miszerint kiszélesítik a kötvényhozamokra vonatkozó kamatfolyosót, heves eladási hullámot okozott a részvénypiacokon és a vételi oldal megugrását hozta a jen piacán. A főbb európai indexek jelenleg 0,3 – 0.5% körüli mínuszban forognak a hajnali 1% feletti esések után.

A német határidős index, a DE30 is bezuhant ma hajnalban a japán jegybank bejelentésére, az árfolyam áttörte a 14.000 pontos támaszzónát és 13.800 pont alatt érte le napi mélypontját. Az esést ugyanakkor megállította az 50 napos mozgóátlag (zöld vonal) és innen pozitív korrekció indult.

DE30 napi bontású (D1) grafikon. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Mivel a veszteségek túlnyomó részét már ledolgozta az index, a napi gyertya jelenleg egy doji-t formál – abban az esetben, ha ez így marad és a mai kereskedést ezen a szinten vagy magasabban fejezi be a DE30, egy erős vételi gyertyaformáció jelenhet meg a grafikonon. Amennyiben megindulna a vételi impulzus, az első ellenállást 14.600 pont környékén érdemes figyelni.

Vállalati hírek

A Rheinmetall (RHM.DE) részvényei 7%-ot estek tegnap, miután a német védelmi minisztérium bejelentette, hogy leállítják a Puma a cég által gyártott gyalogsági harcjárművek vásárlását. A döntés oka a járművek megbízhatatlansága, egy kiképzés során a használt 18 járműből mindegyik meghibásodott. A német tisztviselők most azt várják, hogy a Rheinmetall kijavítsa a felmerült hibákat, a jelentés szerint a csúcstechnológiájú tankok elektronikája különösen sérülékeny. A részvény ma újabb 5%-ot esett.

https://www.instagram.com/p/CmWKTHQNZhs/

A Siemens Energy (ENR.DE) bejelentette, hogy a sikeres zárult tenderajánlat nyomán immár 92,7%-os részesedéssel rendelkezik a Siemens Gamesa (SGRE.ES) spanyol, szélerőműveket gyártó vállalatban. Ezzel a részesedéssel már lehetővé válik, hogy a Siemens Energy kivezesse a Gamesa részvényeket a tőzsdéről.

Forrás: ZDFheute / XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »