Piaci körkép: az Adler és a Brenntag részvényeire figyelnek a befektetők

Eséssel indult a hét a német tőzsdén, a befektetők fókuszában leginkább az Adler Group és a Brenntag részvényei állnak. A makrogazdasági naptár ma még üres, de a héten több érdekes adat is érkezik majd Európából és az Egyesült Államokból egyaránt.

 

Kedden és szerdán európai inflációs adatokat publikálnak, többek között a német és a francia áremelkedési ütem előzetes becslése érkezik, az USA-ból pedig szerdán és pénteken munkaerőpiaci adatok (ADP, NFP) jönnek, csütörtökön pedig az októberi maginflációt közlik.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg közel 48%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén.

DE30, napi bontású (D1) grafikon. A német blue chipek alacsonyabban forognak ma. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Óriási pluszban forognak ma az Adler Group (ADJ.DE) részvényei, az emelkedés mértéke több mnt 57% (!), ami annak köszönhető, hogy a válságba került ingatlanpiaci vállalat, megállapodott egy kötvénytulajdonosi csoporttal a kötvények feltételeinek lényeges módosításáról. Az Adler holnap teszi közzé az év első kilenc hónapjára vonatkozó pénzügyi eredményét.
  • A Brenntag (BNR.DE) papírok viszont több mint 8%-os mínuszban forognak, miután az a hír került napvilágra, hogy felvásárolhatják amerikai konkurensüket, az Univar Solutions-t. A társaság hozzátette, hogy a tárgyalások még nagyon korai szakaszban járnak, és nem biztos, hogy sor kerül az ügyletre. A felvásárlás mindenesetre megerősítené a Brenntag pozícióját a világ legnagyobb vegyipari  ellátójaként.
  • A Volkswagen (VW.DE) az újabb Covid-hullám miatt leállította termelését a kínai Chengduban található üzemében.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »