Piaci körkép: az ingatlanszektor húzza felfelé az indexeket

Pozitív hangulatban telik a csütörtöki kereskedési nap az európai tőzsdéken, a DE30 már 14.500 pontos szint felett tartózkodik, az indexet az ingatlanpiaci vállalatok húzzák felfelé.

Délelőtt 10-kor tették közzé a német Ifo intézet hangulatindexét, ami jobb lett a vártnál, a tényadat 86,3 pont lett, szemben a 85 pontos piaci várakozással és az előző havi 84,5 pontos értékkel.

Ma délután hozták nyilvánosságra az Európai Központi Bank legutolsó kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, de ez nem okozott komolyabb elmozdulásokat a piacokon. Fontosabb megállapítások:

  • Az EKB-nak eltökéltséget kellett mutatnia – mivel az infláció a célérték felett jár -, hogy a túl magas inflációval szemben fellépjen, és megakadályozza, hogy az állandósuljon, a romló gazdasági kilátásoktól ellenére is.
  • Széles körben osztották azt a nézetet, hogy az inflációs kilátások továbbra is romlanak.
  • A gazdasági tevékenység visszaesése nem lesz elegendő az infláció jelentős csökkenéséhez.
  • A bérek növekedése gyorsult, de még mindig mérsékeltnek tekinthető.
  • A 75 bázispontos emelést a nagy többség támogatta.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg közel 30%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén.

DE30, napi bontású (D1) grafikon. Az index erősen emelkedik ma, már a 14.500 pont feletti tartományban mozog. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Covestro (1COV.DE) megkezdi a Vulkollan® terméke alapanyagának számító naftilén-diocianát (NDI) gyártását a thaiföldi Map Ta Phutban újonnan épített üzemében. A részvények árfolyama több mint 4,5%-kal emelkedik.
  • A tegnapi galamb hangvételű Fed jegyzőkönyv segíti az ingatlanpiaci vállalatok értékeltségét, ami a legerősebb gazdasági szektor a mai napon. A Vonovia (VNA.DE) papírjai közel 5%-kal emelkednek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek