Piaci körkép: amerikai adatokra várnak a tőzsdék

Enyhe esést hozott a szerdai nap az európai piacokon, a DE30 a tegnapi nyitás alatti szinten, de továbbra is 14.400 pont környékén forog. A mai makrogazdasági naptár tele van érdekes adatközlésekkel.

Délelőtt fél 10-kor publikálták a német beszerzési menedzser indexeket (BMI), melyek jobbak lettek a vártnál, délután pedig az amerikai BMI-adatok, munkanélküliségi adatok, a tartós cikkek megrendelései és a Michigani Egyetem hangulatindexe érkezik.

A német BMI-k az alábbiak szerint alakultak:

  • termelői index: 46,7 pont, szemben a várt 45 ponttal és az előző havi 45,1 ponttal
  • szolgáltatások indexe: 46,4 pont, szemben a várt 46,2 ponttal és az előző havi 46,5 ponttal

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg közel 40%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén.

DE30, napi bontású (D1) grafikon. Az index ingadozik ma, de továbbra is 14.400 pont felett, az elmúlt napokban jellemző ársáv tetejéhez közel jár. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Éles esést mutat ma a Siemens Healthineers (SHL.DE) árfolyama. Az eladási hullámnak két oka is van, melyek:
    – a Jefferies a gyenge idei eredménykilátásokra hivatkozva rontotta a részvényekre vonatkozó ajánlását
    – a cég pénzügyi igazgatója 1 millió euró értékben adott el részvényeket
  • A szélerőmű parkokat üzemeltető PNE (PNE3.DE) viszont közel 10%-kal emelkedik ma annak köszönhetően, hogy a Baader Bank javította a papírokra adott ajánlását.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »