Piaci körkép: az emelkedő trendet próbálja tartani a DE30

Kissé javult a hangulat a keddi kereskedésben az európai tőzsdéken, a DE30 a tegnapi záróára közelében forog, és továbbra is az elmúlt néhány napban látott konszolidációs ársáv tetejét célozza. A makrogazdasági naptár ma nem tartalmaz lényeges eseményeket.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg 33%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén, tehát immár az 50 bázispontos emelés az esélyesebb.

DE30, napi bontású (D1) grafikon. Az index továbbra is 14.400 pont környékén, az elmúlt napokban jellemző ársáv tetejénél forog, Forrás: xStation5 Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Közel 7%-kal esnek ma a TAG Immobilien (TEG.DE) részvényei – a befektetők a cég harmadik negyedéves jelentésére reagáltak, illetve azt árazzák, hogy a vállalat úgy döntött, nem fizet osztalékot a 2022-es pénzügyi évre.
  • A ThyssenKrupp (TKA.DE) papírjai sem teljesítenek jól, mivel a Cevian, a ThyssenKrupp egyik nagyrészvényese 23,4 millió részvényt kínált fel eladásra az UBS-en keresztül, 5,15 eurós részvényenkénti áron. Az ajánlat nemzetközi intézményi befektetőket céloz magánkihelyezés keretében, az UBS az egyetlen lebonyolító. Az ajánlati ár 4,7%-kal alacsonyabb a tegnapi záróárnál, ennek megfelelően a papírok ma közel 4,5%-os mínuszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »