Piaci körkép: fáj a Mercedesnek a kínai konkurencia

Vegyes hangulatban folyik a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken, a DE30 csökkenést mutat, az index a tegnapi lengyelországi rakétabecsapódást árazza. Makrogazdasági adatok szempontjából a befektetők figyelme ma az amerikai kiskereskedelmi adatokra és az ipari termelési adatra irányul.

A swap ügyletek árazása alapján már csak 35%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén, az 50 bázispontos emelés egyre esélyesebb.

DE30, napi bontású grafikon. Az index harmadik napja próbálkozik a 14.400 pontos ellenállási szint leküzdésével – egyelőre sikertelenül. Forrás: xStation5 Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

● A kínai elektromos autó szektor által támasztott növekvő konkurencia nyomás alá helyezi a Mercedes-Benz részvényeit (MBG.DE), melyek közel 6,5%-kal zuhannak ma. Más gyártók versenyképes árai a Mercedes alacsonyabb eladási számaiban is megmutatkoznak.
● A tegnapi lengyelországi rakétabecsapódás okozta geopolitikai feszültség nyomán emelkednek a védelmi szektor válalatainak részvényei. A Rheinmetall (RHM.DE) papírok ma 5,5%-kal kerültek feljebb, de a legfrissebb információk szerint nem szándékos támadás történt, a robbanást ukrán légvédelmi rakéták okozták.

Banki ajánlások

● A Delivery Hero (DHER.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a HSBC. A célárat a korábbi 55-ról 65 euróra emelték.

Forrás: XTB

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »