Erős évet vár a Lufthansa

  • Mínuszban a legtöbb európai index
  • Javult a német fogyasztói hangulat
  • A Lufthansa (LHA.DE) a kedvező előrejelzése nyomán erősödik

Jellemzően mínuszban várják csütörtökön az európai tőzsdék az Európai Központi Bank kamatdöntését. A piac újabb 75 bázispontos emelést vár a jegybanktól, illetve további iránymutatást a monetáris szűkítés menetrendjére vonatkozóan, különösen a recessziós kockázatok megemelkedése és a kanadai jegybank tegnapi 50 bázispontos – azaz a vártnál kisebb – kamatemelése fényében.

Adatfronton a német GfK fogyasztói hangulatindexe a várakozásoknak megfelelően -41.9 pontra javult novemberre az előző havi, -42.8 pontra módosított értékről. Ez négy hónapja az első javuló adat a fogyasztói hangulat szempontjából az egymást követő negatív rekordok után, de maga az érték továbbra is erőteljesen borús hangulatot jelez.

A DE30 tegnap sikeresen áttörte a 12.950 pontnál húzódó fő ellenállást, ami egybeesik a 2022 júniusában indult eső szakasz 38,2%-os Fibonacci visszatérési szintjével és a csökkenő trendvonallal. Amíg az árfolyam e szint felett tartózkodik, addig az emelkedés tovább folytatódhat a következő ellenállási szint 13.300 pont felé. Másrészről, ha az eladók visszaszereznék az irányítást, a 12.520 pontnál lévő támasz kerülhet veszélybe.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Lufthansa (LHA.DE) részvényei 2% feletti pluszban forognak, miután a légitársaság csütörtökön kedvező előrejelzést fogalmazott meg a légi utasforgalommal kapcsolatban. A vállalat szerint a kereslet továbbra is erős és magasak az átlagos profitszintek, mivel a nyaralók hajlandóak költeni a jegyekre. A csoport a múlt héten 1 milliárd euró fölé emelte az egész éves kiigazított működési eredményre vonatkozó előrejelzését, amit a légi közlekedés iránti erős kereslet támogat, folytatva a COVID utáni fellendülést. A vállalat korábban 500 millió euró feletti működési eredményre (EBIT) számított.
  • A Credit Suisse (CSGN.CH) részvénye több mint 11%-ot esett, miután a svájci hitelező 4,034 milliárd svájci frankos nettó veszteségről számolt be a harmadik negyedévre, szemben 567,93 millió svájci frankos veszteségre vonatkozó piaci várakozással.
  • A Shell (RDSA.UK) részvényei viszont több mint 3%-kal kerültek feljebb, miután a brit olajipari óriás a várakozásoknak megfelelő, 9,45 milliárd dolláros harmadik negyedéves nyereségről számolt be, és bejelentette, hogy év végéig jelentősen megemeli osztalékát, valamint meghosszabbítja részvény-visszavásárlási programját.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »