Piaci körkép: az Ian hurrikán miatt esik a Hannover Re

● Enyhe mínuszban a DE30
● A német ipari megrendelések állománya a várakozások alatt alakult (tény: -2.4% hó/hó/; várt: -0.8% hó/hó)

Vegyes hangulatban telik a csütörtöki nap az európai tőzsdéken, a főbb indexek inkább csökkennek, a befektetők kivárnak a holnapi NFP jelentés előtt. Ma délután az új munkanélküli kérelmek számát közölték az Egyesült Államokban, ami kissé magasabb lett a vártnál (219e tény vs. 200e várt).

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg közel 83%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

A DE30 index csökkenést mutat ma, a német blue chipek a tegnapi mélypontokat próbálják megtartani. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

● A Hannover Re viszontbiztosító részvényei közel 3%-os mínuszban forognak ma, miután a cég közölte, hogy egyelőre nem tudják felmérni az Ian hurrikán pénzügyi következményeit, ami több milliárd dolláros kárt okozott Floridában.

● A Merck (MRK.DE) nagyobb akvizíciókat tervez végrehajtani 2023-tól kezdve. A jelenlegi nehéz gazdasági környezet ellenére a Belen Garijo vezérigazgató által vezetett igazgatóság megerősítette a vállalat középtávú céljait, miszerint a Merck 2025-re 25 milliárd dolláros ééves árbevételt szeretne elérni.

Elemzői lépések

● A Bankhaus Metzler eladásra rontotta a Kloeckner (KCO.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célár 7,2 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek