A csődkockázati árazások szerint bajban van a Credit Suisse

Veszteséggel indította a hetet a legtöbb európai tőzsdemutató, a befektetők figyelmét a Credit Suisse Bank (CSGN.CH) körüli problémák kötik le, a piac a bank esetleges összeomlásától tart.

A makrogazdasági naptárban ma európai és amerikai BMI-indexek szerepelnek, melyek közül a német adat ismét negatív meglepetést okozott, az ipari vállalatok hangulatindexe 47,8 pontra esett a 48,3 pontos piaci várakozással szemben.

A befektetők figyelme a Credit Suisse (CSGN.CH) részvényeire irányul ma, a papírok több mint 7%-ot estek annak ellenére, hogy a bank vezérigazgatója kijelentette, hogy a banknak továbbra is erős a tőkehelyzete és megfelelő likviditással rendelkezik.

A Credit Suisse részvényei 2021 tavasza óta szinte folyamatosan esnek, ma újabb mélypontra került a papír. Forrás: Bloomberg / XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Az eladási hullám oka, hogy múlt héten a bankra vonatkozó hitelbiztosítási ügyletek (CDS – credit default swaps) árazása – mely az adott piaci szereplő összeomlása esetére nyújt biztosítást – 2009 óta a legmagasabb szintre ugrott.

A svájci bank október 27-én mutat be egy új stratégiai tervet, de a bankkal kapcsolatos problémák más pénzügyi intézményekre is nyomást helyeznek, így például a Deutsche Bank (DBK.DE) árfolyama is közel 4,5%-os mínuszba került.

Az RWE (RWE.DE) a hétvégén bejelentette, hogy felvásárolja az amerikai Con Edison Clean Energy Businesses vállalatot. A cég vezető szerepet tölt be a napenergia panelek és tárolók piacán az Egyesült Államokban, és az ügylet alapján értékeltsége 6,8 milliárd dollár. Az RWE részvényei jelenleg 2%-kal emelkednek.

Elemzői lépések

  • A Lufthansa (LHA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „csökkentés”-re rontotta a HSBC. A célár 4,75 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Méretet vált a Fiat Panda

A Fiat elhagyja a miniautók szegmensét, és a korábbinál nagyobb autókkal újítja meg kínálatát, melyeket belsőégésű motorral és teljesen elektromos hajtásláncokkal fognak értékesíteni. 

Read More »