Piaci körkép: a Nike eredménye a riválisokat is lefelé húzza

  • Próbálja csökkenteni heti veszteségét a DE30
  • A Nike bruttó profitszintjének csökkenése a az Adidas és a Puma részvényeit is lefelé húzza

A hét utolsó kereskedési napján enyhe nyereséget mutatnak az európai részvénypiacok, a DE30 kitart a 12.000 pontos szint felett és 0,5%-os pluszban forog. A befektetők figyelme ma délután az amerikai fogyasztói kiadásokra és a Michigani Egyetem hangulatindexére irányul, Európában pedig az eurózóna vártnál magasabb inflációs adata okozott kisebb meglepetést (várt adat: +9,7% ; tény: + 10%).

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg 79%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

A DE30 napi bontású grafikonját tekintve látható, hogy a német blue chipek ma enyhe nyereséget mutatnak, az index a 12.000 pontos szint felett tudott maradni. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

A Nike (NKE.US) által közölt gyenge bruttó profitszintek nyomás alá helyezték az Adidas (ADS.DE) és a Puma (PUM.DE) részvényeit is.  Mindkét cég papírjai 3,5%-os veszteségben forognak. Az elmúlt negyedév tapasztalata az, hogy a Nike üzletmenetét megviselték a megemelkedett logisztikai költségek és az erős dollár. A cég készletei 44%-kal emelkedtek, így a karácsonyi időszaknak nagyobb készletállománnyal és több árleszállítással kell nekifutniuk, ami nem jó jel.

A Deutsche Post (DPW.DE) részvényei körül viszont javul a hangulat, a papírok a javított elemzői ajánlások nyomán erősödnek. Tegnap a JP Morgan emelte meg ajánlását, ma pedig a Bernstein Research javította a részvényekre adott ajánlását felültejesítőre. A célárat ugyanakkor 44 euróról 42 euróra vágták vissza.

Elemzői lépések

A Hugo Boss (BOSS.DE) részvényeire „vétel” ajánlást adott ki a Berenberg. A célár 57,8 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek