Piaci körkép: 10%-os inflációt mértek Németországban

A legtöbb európai tőzsdén csökkenést hozott a csütörtöki kereskedés, a német DE30 1,2%-kal került lejjebb. A német szövetségi kormány egy 200 milliárd eurós segélycsomagot tervez bejelenteni a magas energiaárak ellensúlyozására, ami a német GDP közel 5%-ának felel meg – írta meg a Handelsblatt. A kormány várhatóan ma délután közöl további részleteket.

A mai nap legfontosabb makroadata a szeptemberi német inflációs mutató, ami 10%-ra ugrott az előző havi 7,9%-ról és jelentősen meghaladta a 9,4%-ról szóló piaci konszenzust is. A várt feletti inflációs adatra már az egyes tartományok ma délelőtt közölt számai is utaltak, így a legfrissebb becslés kormánykörökben már eleve 10% volt – közölte a Business Insider.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg közel 84%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek

 

A tegnap délutáni átmeneti felpattanás után ma ismét esik a DE30 index, az árfolyam visszatért a 12 ezres szint közelébe, ugyanakkor egyelőre felette tudott maradni. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

● A német tőzsde mai vezető témája természetesen a Porsche AG (P911.DE) első napja. A vállalat papírjai jelenleg 2,5%-os pluszban tartózkodnak, és a 85 eurós szintet közelítik.
● Óriási eladások tapasztalhatók viszont a Thyssenkrupp (TKA.DE) piacán, a részvény jelenleg mint 6%-os mínuszban forog. Az esés már tegnap elkezdődött, a nyomást pedig a rivális ArcelorMittaltól érkező hírek is fokozták, a cég ugyanis leállította termelését.

Elemzői lépések 

● A Hugo Boss (BOSS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „csökkentés”-re rontotta a Baader Helvea. A célár 44 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »