Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg 91%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben. A keddi kereskedésben a legtöbb gazdasági szektor emelkedni tud, csak a pénzügyi és ingatlanpiaci vállalatok állnak nyomás alatt.

A DE30 index ma a múlt héten beállított idei mélypontja és a 12.360 pontos ellenállási szint között ingadozik. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A kedvező hangulat ma is kitart a német energiaszolgáltatók piacán, az Uniper (UN01.DE) és a Verbio (VBK.DE) is több mint 6%-ot emelkedett. A Verbio közölte, hogy árbevétele 77%-kal 1,8 milliárd euróra nőtt a június végéig tartó 12 hónapban. Az 503 millió eurós működési eredmény az előző évinél mintegy háromszor magasabb. Az Uniper részvényeinél pedig folytatódott az államosítási hírek nyomán kialakult zuhanás utáni felpattanás.

Elemzői lépések

● A Goldman Sachs „semlegesre” csökkentette az Adidas (ADS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célárat a korábbi 200 euróról 170 euróra csökkentették.

● A Deutsche Bank (DBK.DE) a korábbi vételről tartásra rontotta a Hugo Boss (BOSS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célárat a korábbi 62 euróról 56 euróra vágták vissza.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »