4% fölé került a kétéves amerikai hozam

A 2 éves amerikai kincstárjegy hozama szerdán 2007 óta először haladta meg a 4%-ot, mivel a kereskedők arra fogadnak, hogy a Federal Reserve-nek még tovább kell emelnie a kamatlábakat az infláció elleni küzdelem érdekében.

A monetáris politikára érzékeny 2 éves kincstárjegy 4,019%-ra, 2007 októbere óta nem látott szintre emelkedett. Eközben az irányadó 10 éves kincstárjegy hozama is araszol felfelé, a szeptemberi kamatdöntés bejelentése előtt egy órával már 3,58%-on állt, ami 11 éves csúcsnak felel meg.

A 2 éves kincstárjegy hozama 2022 elején még 0,73% körül járt, így a mai mozgással már 329 bázisponttal emelkedett idén.

A Fed ma este nyolckor jelenti be monetáris politikai döntéseit, majd 20:30-kor Powell elnök sajtótájékoztatója következik. A piacok ma 75 bázispontos emelést várnak, ami már a harmadik háromnegyed pontos emelés lenne, és a Fed ezzel a hitelfelvételi költségeket a 3-3,25%-os sávba, 2008 óta a legmagasabbra emelné.

Forrás: CNBC / XTB

A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelvének 24. cikkének (3) bekezdése szerinti marketingkommunikációnak minősül, továbbá nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom képviseli szakértőink általános véleményét, és nem veszi figyelembe az egyéni résztvevők (olvasók és nézők) személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az említett információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus

Hozzászólások ()

Friss hírek