Piaci körkép: már 45% felett jár a termelői infláció Németországban

  • Mínuszban az európai tőzsdék
  • A Porsche IPO-ja támogatja az autóipari szektor emelkedését
  • Megugrottak a termelői árak

A legtöbb európai index csökkenést mutat kedden, a DE30 jelenleg 0,8%-os mínuszban forog, a FRA40 0,9%-kal, az EU50 pedig 0,7%-kal esett vissza a tegnapi záráshoz képest. A német termelői infláció havi alapon 7,9%-kal (!) nőtt augusztusban, szemben a 1,5%-os piaci  várakozással. Éves összehasonlításban már 45,8%-nál jár a drágulás üteme, szintén jelentősen meghaladva a 37,5%-os elemzői konszenzust.

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg 86%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

A DE30 napi grafikonját tekintve látható, hogy a német blue chipek csökkenést mutatnak ma, és az index a kora szeptemberi mélypontok felé tart. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A keddi kereskedés a német piacon csökkenést hozott a legtöbb gazdasági szektorban. Az ingatlanpiaci cégeket a főbb jegybankok sorozatos kamatemelései viselik meg, az autógyártók részvényei viszont a mai eladási hullám ellenére jól teljesítenek, profitálva Porsche ma induló részvényjegyzéséből.

Elemzői lépések 

● A Credit Suisse semlegesről felülteljesítőre javította a Deutsche Boerse (DB1.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célárat a korábbi 178 euróról 200 euróra emelték.
● A HSBC 100-ról 10 euróra emelte a Siemens AG (SIE.DE) részvényeire adott célárát.
● A Barclays a korábbi alulsúlyozásról felülsúlyozásra javította a Fraport (FRA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célárat 52-ről 56 euróra emelték.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek