Piaci körkép: eladói nyomás alatt a DAX

  • Eladói nyomás alatt a DE30
  • A Deutsche Post a FedEx gyenge eredménye miatt esik

Negatív elmozdulásokat hozott a hét utolsó kereskedési napja az európai részvénypiacokon, a német tőzsdeindex közel 1,7%-os mínuszban forog. A makrogazdasági naptárban ma európai inflációs adatok és a Michigani Egyetem hangulatindexe szerepel.

Ebben a negyedévben ma van a három boszorkány napja is (minden harmadik hónap minden harmadik péntekje) – ami azt jelenti, hogy egy napon járnak le részvény opciók, index opciók és határidős opciók, ez pedig magas volatilitást okozhat az esti órákban.

Ma délelőtt közölték az eurózóna felülvizsgált augusztusi inflációs adatait, amik megfeleltek a várakozásoknak (9.1% év/év alapon, 0,6% hó/hó alapon). A swap ügyletek árazása alapján már 85%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

Csökkenést mutat ma a német blue chipeket tömörítő DE30 index, az árfolyam a szeptember 5-i lokális minimum felé tart. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A tegnapi gyenge FedEx eredmények és a JP Morgan leminősítése nagy nyomást gyakorol a Deutsche Post (DPW.DE) részvényeire, amelyek jelenleg több mint 6%-o mínuszban forognak. A nagy eladási hllám ellenére a bankrészvények viszonylag jól teljesítenek, ami az EKB szemléletváltásának köszönhető.

Elemzői lépések

  • A Cowen and Company 188-ról 155 euróra csökkentette az Adidas (ADS.DE) részvényekre adott célárát.
  • A JP Morgan 58-ról 52,5 euróra vágta vissza a Deutsche Post (DPW.DE) papírokra adott célárát.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek