Erőfitogtatásba kezdett az Egyesült Államok

Interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt az Egyesült Államok a Csendes-óceáni térségben nukleáris készültsége demonstrálására – közölte az amerikai hadsereg.

A nem felfegyverzett hordozóeszközt helyi idő szerint szerdán nem sokkal hajnali 1 óra után indították el a kaliforniai Vandenberg Légibázisról – áll a támaszpont közösségi médiában olvasható közleményében.

A rakétateszt szándékát kedden reggel sajtótájékoztatón jelezte az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője. Pat Ryder, a légierő dandártábornoka úgy fogalmazott: az interkontinentális eszköz felbocsátása „megerősíti és bizonyítja a rendszer hatékonyságát és magas szintű készültségét”. Hozzátette: rutinkísérletről van szó, azt jóval korábban eltervezték, és szervesen illeszkedik a korábbi kísérletekhez.

https://www.instagram.com/p/CiNU6zJOcGw/

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a kísérletről a szerződéses kötelezettségeknek megfelelően tájékoztatták az orosz kormányt, ami megfelel a ballisztikus rakéták felhasználásáról szóló hágai nemzetközi magatartási kódexnek.

Az Egyesült Államok legutóbb augusztusban, kevesebb mint egy hónappal korábban hajtott végre hasonló rakétakísérletet.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »