Vegyes mozgások az EKB holnapi kamatdöntése előtt

● Nincs határozott irány az EKB ülése előtt
● Fokozott eladói nyomás alatt az Uniper

A legtöbb európai tőzsdemutató csökken a mai kereskedés során, a befektetők figyelmét a lengyel és a kanadai jegybank kamatdöntése köti le, illetve számos makroadat is érkezett. A swap ügyletek árazásának alapján a piaci szereplők 63%-os esélyt látnak arra, hogy az EKB holnapi ülésén 75 bázispontos kamatemelést hajt végre.

A német ipari termelésről szóló júliusi adat negatív meglepetést okozott, a tényadat -1,1% lett az előző havi -0,1% után. Az euróövezeti GDP adatot viszont felfelé korrigálták, a végleges adat +4,1% lett az előzetesen közölt +3,9%-os negyedéves növekedéssel szemben.

Ma is tovább zuhannak az Uniper (UN01.DE) részvényei, az árfolyam jelenleg közel 9%-os mínuszban forog. A több napja tartó zuhanás oka még mindig az Északi Áramlat gázvezeték felfüggesztése, melyet pénteken este jelentett be Oroszország. A Credit Suisse elemzői ennek nyomán alulsúlyozásra rontották a vállalat részvényeire vonatkozó ajánlásukat.

Erős esést váltott ki a Siemens Energy (ENR.DE) részvényeiben az a hír, miszerint a vállalat átváltható kötvényeket bocsátana ki a Siemens Gamesa (SGRE.ES) leányvállalat teljes átvételének finanszírozásához.

A Lufthansa legnagyobb részvényese, Klaus-Michael Kühne 15% fölé szeretné növelni részesedését a vállalatban. A légitársaság részvényei a hír nyomán több mint 2%-os pluszban forognak ma.

Elemzői lépések 

● A Morgan Stanley 239-ról 205 euróra csökkentette az Allianz SE (ALV.DE) részvényeire adott célárát.
● A Morgan Stanley 87-ről 80 euróra csökkentette a Bayer (BAYN.DE) részvényeire adott célárát.
● A Berenberg 47-ről 55 euróra emelte az RWE (RWE.DE) részvényeire vonatkozó célárát.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további hírekkel és grafikonokkal ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Mások isszák meg az amerikai-kínai technológiai harc levét

Egyetlen termék sem játszott akkora szerepet a világgazdaság és a katonai erőviszonyok alakításában, mint a félvezetők. Ennek ellenére az 556 milliárd dolláros iparág évekig nem sok figyelmet kapott a washingtoni, tokiói és más fejlett világbeli fővárosok kormányaitól. Az utóbbi időben a chipek az Egyesült Államok és Kína közötti verseny egyik fő csataterévé váltak, a harcnak azonban számos más ország és nagyvállalat is a kárát látja.

Read More »