A Porsche IPO hajtja felfelé a DAX indexet

● Ledolgozta veszteségeinek egy részét a DE30
● A Volkswagen elfogadta a Porsche tőzsdei bevezetésére vonatkozó javaslatot

Javuló hangulatban telik a hét második kereskedési napja Európában, a befektetők ma beszerzési menedzser adatokra és az amerikai szolgáltató szektor aktivitási indexére (ISM) fókuszálhatnak.

A reggeli órákban már közzétették a német ipari megrendelési adatot, ami a vártnál nagyobb mértékben csökkent (várt: -0,3%, tényadat: -1,1%), az ausztrál jegybank pedig az elemzői várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal 2,35%-ra emelte az alapkamatot.

Az Európai Központi Bank is kamatdöntő ülést tart a héten, a swap ügyletek árazása alapján a piaci szereplők 68%-os esélyt adnak arra, hogy az EKB 75 bázispontos emelést hajt végre. Forrás: Bloomberg

A DE30 index napi bontású grafikonján látható, hogy a német blue chipek mutatója emelkedik ma és a 13 ezer pontos szint felé halad. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Mind a Volkswagen (VOW1.DE), mind a Porsche SE (PAH3.DE) részvényei erősödnek, miután a Volkswagen felügyelő bizottsága és igazgatótanácsa elfogadta a Porsche AG leányvállalat önálló tőzsdei bevezetésére vonatkozó javaslatot. A Volkswagen korábban szeptember végét – október elejét jelölte meg a részvénykibocsátás várható időpontjaként, de az ügylet elindítását a tőkepiaci fejleményektől tették függővé.

A Siemens Energy (ENR.DE) váltja a HelloFresh (HFG.DE) papírjait a DAX indexben szeptember 19-étől.

Ma is folytatódik a dinamikus eladási hullám az Uniper (UN01.DE) részvényeinek piacán, a papír jelenleg több mint 5%-os mínuszban forog.

Elemzői lépések

● Az Adidas AG (ADS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását vételről tartásra rontotta a Berenberg. A célárat 255 euróról 160 euróra vágták vissza.
● A Commerzbank AG (CBK.DE) részvényeire vonatkozó célárát 9,80 euróról 10 euróra emelte a Citigroup.
● A Delivery Hero (DHER.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását egyenlő súlyozásról túlsúlyozásra javította a Morgan Stanley. A célárat a korábbi 62-ről 73 euróra emelték.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további hírekkel és grafikonokkal ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Mások isszák meg az amerikai-kínai technológiai harc levét

Egyetlen termék sem játszott akkora szerepet a világgazdaság és a katonai erőviszonyok alakításában, mint a félvezetők. Ennek ellenére az 556 milliárd dolláros iparág évekig nem sok figyelmet kapott a washingtoni, tokiói és más fejlett világbeli fővárosok kormányaitól. Az utóbbi időben a chipek az Egyesült Államok és Kína közötti verseny egyik fő csataterévé váltak, a harcnak azonban számos más ország és nagyvállalat is a kárát látja.

Read More »