Piaci körkép: folytatja pénteki esését a DAX

Folytatódik az eladói nyomás az európai részvénypiacokon a hét első kereskedési napján. A nagymértékű eladási hullám kiváltó oka természetesen a Jerome Powell Jackson Hole-i beszédére adott befektetői reakció, melyben a Fed elnöke határozott jegybanki politikára figyelmeztetett. Hasonló folyamat zajlik az EKB-nál is, ahol a jegybankárok további kamatemeléseket javasolnak.

A DE30 index grafikonján látható, hogy a német blue chipek megpróbálják ledolgozni a reggeli veszteségek egy részét. Az árfolyam nagy réssel felfelé nyitott, de a délelőtt folyamán kissé korrigálni tudott.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

A vállalati szektorok közül az ingatlanpiaci szereplők teljesítenek ma a legjobban, a gyógyszer- és vegyipari óriás Bayer (BAYN.DE) nagy esése viszont az egész egészségügyi szektort lehúzza. A technológiai részvények is nyomás alá kerültek ma, az Infineon (IFX.DE) papírjai közel 4%-kal csökkennek.

A szélerőműveket gyártó cégek, mint például az Encavis (ECV.DE) és a PNE (PNE3.DE) veszteségeket mutatnak ma, melynek oka, hogy a sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint extra nyereségadót vetnének ki a magas energiaárakból profitáló cégekre.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek