Piaci körkép: jelentett a Henkel és a HelloFresh

● Lokális támaszát teszteli a DE30
● Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban munkaszüneti nap van
● A HelloFresh (HFG.DE) a kedvező eredményszámok nyomán emelkedik

Vegyes hangulatban folyik a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, mivel a legfrissebb kínai mutatók – köztük az ipari termelés és a kiskereskedelmi értékesítés – a vártnál kevésbé emelkedtek, így további aggályokat vetettek fel az esetleges globális gazdasági lassulással kapcsolatban. A tőzsdei forgalom mindenesetre alacsony ma, több uniós országban is munkaszüneti nap van.

Forrás: xStation5

A DE30 visszahúzódott legutóbbi, 13.887 pontnál elért csúcsáról és jelenleg a lokális támaszt teszteli 13.800 pontnál, ami egybeesik a legutolsó eső szakasz 61,8%-os Fibonacci visszatérési szintjével. Ha letörne ez a szint, az esés begyorsulhat a 13.535 pontnál lévő támasz irányába.

Vállalati hírek

A HelloFresh (HFG.DE) részvényei több mint 5%-kal emelkednek, miután a az ételkiszállító cég kedvező második negyedéves eredményt tett közzé. Az aktív vásárlók száma 4,1%-kal emelkedett idén és elérte a 8 milliót. A társaság a teljes évre 495 millió euró körüli kiigazított EBITDA szerinti eredményt vár.

A Henkel (HEN3.DE) papírjai több mint 1%-kal erősödnek ma, a német, fogyasztási cikkeket gyártó óriásvállalat kedvező gyorsjelentést tett közzé. A cég részvényenkénti 1,95 eurós eredményt ért el 10,91 milliárdos árbevétel mellett. Az Investing.com által közzétett elemzői konszenzus 0,88 eurós EPS-ről és 5,36 mrd eurós árbevételi várakozásról szólt. A társaság szerint az infláció és az orosz piacról történő kilépés miatti leírások csökkentették az első félév eredményét.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a HelloFresh (HFG.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Mások isszák meg az amerikai-kínai technológiai harc levét

Egyetlen termék sem játszott akkora szerepet a világgazdaság és a katonai erőviszonyok alakításában, mint a félvezetők. Ennek ellenére az 556 milliárd dolláros iparág évekig nem sok figyelmet kapott a washingtoni, tokiói és más fejlett világbeli fővárosok kormányaitól. Az utóbbi időben a chipek az Egyesült Államok és Kína közötti verseny egyik fő csataterévé váltak, a harcnak azonban számos más ország és nagyvállalat is a kárát látja.

Read More »