Egyhavi csúcson járt ma az euró

A Stoxx Europe 600 páneurópai index 0,11 százalékos, az euróövezeti EuroStoxs50 index 0,14 százalékos emelkedéssel nyitott pénteken.  Londonban 0,28 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,29 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,23 százalékkal kezdett magasabban. Milánóban 0,28 százalékos, Madridban 0,22 százalékos indexemelkedéssel indult a pénteki tőzsdenap.

Az olajár vegyesen alakult, a hetet azonban öt százalék körüli emelkedéssel fejezheti be. Az európai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,12 százalékkal állt alacsonyabban, a Brent nyersolajé pedig 0,14 százalékkal magasabban a globális kereskedési nap kezdeténél, hordónként 94,22 és 99,74 dolláros áron.

Az arany ára emelkedett pénteken és már sorban a negyedik nyereséges hétzárás felé tart, részben a dollár árfolyamának gyengülése miatt is,  amit a vártnál alacsonyabb inflációs adatok (CPI: éves alapon 5,9% a várt 6,1% helyett) okoztak, mivel a piacok a korábban várt 75 bázispont helyett immár 50 bázispontos dollárkamat-emelésnek adnak nagyobb valószínűséget a Fed következő ülésén.

Az arany spot ára 0,18 százalékkal emelkedett unciánként 1792,76 dollárra, az euró dollárral szembeni árfolyama a hajnali órákban 1,0320 felett is járt, de azóta kissé visszacsúszott.

EURUSD árfolyam. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Az euró 1,03 feletti jegyzése egy hónapja a legmagasabbnak számít – igaz éves távlatban még így is nagy zuhanáson van túl az euróövezeti fizetőeszköz. A piaci szereplők újabb 50 bázispontos kamatemelést várnak az Európai Központi Bank szeptemberi ülésétől, mellyel 2014 óta először kerülhet az európai alapkamat a pozitív tartományba.

Forrás: MTI / Kitekintő / XTB

A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelvének 24. cikkének (3) bekezdése szerinti marketingkommunikációnak minősül, továbbá nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom képviseli szakértőink általános véleményét, és nem veszi figyelembe az egyéni résztvevők (olvasók és nézők) személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az említett információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus

Hozzászólások ()

Friss hírek