Piaci körkép: enyhe pluszban a DAX az amerikai inflációs adat előtt

● Felpattant lokális támaszáról a DE30
● Az E.ON SE (EOAN.DE) csökkentette az Északi Áramlat 1-ben lévő részesedésének értékét
● A Tui (TUI.DE) a gyenge eredmények ellenére emelkedik

A technológiai szektor gyengesége ellenére enyhe nyereséget mutatnak az európai tőzsdeindexek szerdán. A volatilitás ugyanakkor alacsony, a befektetők az amerikai inflációs adatra várnak (14:30-kor érkezik), ami támpontot nyújthat a Fed kamatemelési pályájára vonatkozóan. Adatfronton a német fogyasztói infláció jelent ma meg, ami havi alapon 0,9%-kal nőtt júliusban, éves összehasonlításban pedig csak minimális mértékben, 7,5%-ra csökkent – ez pedig azt jelzi, hogy az árnyomás továbbra is fennmaradt.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A DE30 nemrég áttörte az emelkedő trendcsatorna alsó határát, de a vevők a 13,450 pontos lokális támasznál – amit korábbi árreakciók is jelöltek – meg tudták tartani az árfolyamot. Amíg az ár e szint felett tartózkodik, esély van egy újabb felfelé tartó hullám megindítására. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Tui AG NA (TUI.DE) 1%-kal emelkedik ma annak ellenére, hogy az utazási szolgáltató 63 millió fontos működési veszteségről számolt be az előző negyedévre, amit az európai légiforgalom akadozása miatti magasabb költségekkel indokoltak. A cég ugyanakkor arra számít, hogy a foglalások száma idén nyáron már a járvány előtti szintekre növekszik.

Az E.ON SE (EOAN.DE), a legnagyobb európai energiahálózat-üzemeltető mintegy 700 millió euróval csökkentette az Északi Áramlat 1 gázvezetékben meglévő részesedésének értékeltségét. A csökkentést az Oroszország Ukrajna elleni háborúja nyomán megnövekedett bizonytalanság indokolta.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »