Nancy Pelosi tajvani látogatása miatt aggódnak a piacok

● Fals kitörés volt a DE30 tegnapi emelkedése
● A befektetők Tajvanra figyelnek
● Nyomás alá  került a Siemens Energy (ENR.DE) a Siemens Gamesa (SGRE.ES) kilátásai miatt

Negatív hangulatban folyik ma a kereskedés Európa tőzsdéin, a német DE30 0,81%-kal, a francia FRA40 0,76%-kal, a lengyel W20 pedig 0,59%-kal csökken. A gazdasági naptár ma szellős, az említésre méltó események az ausztrál jegybank kamatemelése (1,85%-ra nőtt az alapkamat a korábbi 1,35%-ről) és a svájci feldolgozóipari PMI ( tényadat: 58 pont, várakozás: 55,8 pont, előző havi adat: 59,1 pont) várakozással szemben) voltak, illetve éjjel érkezik még az amerikai olajkészletek változásáról beszámoló jelentés.

A nap kulcseseménye azonban Nancy Pelosi tajvani látogatása lesz, ami a kínai-amerikai feszültség növekedését okozhatja. Azt, hogy egy amerikai vezető tisztségviselő látogatást tesz Tajvanon, eleve nem veszik jó néven a kínaiak, Nancy Pelosi pedig személyesen is kivívta a kínai kormányzat figyelmét: a Bloomberg lenti fotóján még fiatal politikusként látható egy transzparenssel.

https://www.instagram.com/p/CgvLC32h8E-/

Ráadásul a német külügyminiszter is bejelentette, hogy Németország Tajvant támogatná egy esetleges kínai agresszió során.

Forrás: xStation5

Esik ma a német blue chip mutató és ezzel újra a tegnap áttört 13.450 pontos szint alá került. Technikai szemszögből nézve ez így egy fals kitörés volt, és újra előkerültek az exponenciális mozgóátlagok (kék, lila és aranysárga vonalak), mint legközelebbi támaszok. Lényeges támasz még a kerek 13 ezer pontos szint, a legfontosabb ellenállás pedig még mindig az említett 13,450 pont. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

● A Siemens Energy (ENR.DE) és leányvállalata, a Siemens Gamesa (SGRE.ES) körüli helyzet keltette fel ma a befektetők érdeklődését, miután a Gamesa csökkentette éves árbevétel- és eredmény előrejelzéseit. A vállalat a korábbi -2 és -9% közötti sávból -9%-ra rontotta árbevétel-várakozását, a várható EBIT margint pedig a korábbi -4 és +15 közötti sávról -5.5%-ra vágták vissza.

● Szintén nyomás alatt vannak a Credit Suisse (CSGN.CH) részvényei, a papírok közel 6%-kal csökkennek. Az eladási hullám oka a Moody’s leminősítése, az adósminősítő ugyanis negatívra rontotta a bank minősítésének kilátását.

Elemzői lépések

A Delivery Hero (DHER.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „túlsúlyozás”-ra javította a JP Morgan. A célár 65 euró.

Forrás: XTB / Kitekintő

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »