Piaci körkép: a DAX áttörte a 13.450 pontos ellenállást

● Áttörte a 13.450 pontos ellenállást a DE30
● Gyenge kiskereskedelmi adat érkezett Németországból
● A Covestro (1COV.DE) és a Varta (VAR1.DE) rontották 2022-es előrejelzéseiket

Jellemzően emelkedéssel kezdték a hetet az európai részvénypiacok, a német DE30 0,48%-kal került feljebb, a francia FRA40 0,29%-kal erősödik, a lengyel W20 viszont 0,22%-kal csökken. A hét első napján beszerzői menedzser indexekre és feldolgozóipari adatokra figyelhetnek a befektetők. Ma tették közzé a német kiskereskedelmi értékesítésről szóló adatsort, mely 19994 óta a leggyengébb lett. Az autóipart nem számolva az évesített kiskereskedelmi volumen 8,8%-kal csökkent, szemben a -8%-os elemzői várakozással  és az előző havi +1,1%-os értékkel. A német beszerzési menedzser index viszont kissé jobb lett a várakozásoknál, a tényadat 49,3 pont lett, míg az elemzők 49,2 pontot vártak az előző havi 52 pont után.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Emelkedik ma a DE30 index és áttörte a 13.450 pontnál húzódó fontos ellenállási szintet. Technikai szemszögből a legközelebbi támaszok most az áttört 13.450 pontos szint, és az egymás közelében húzódó 50-es, 100-as és 200-as exponenciális mozgóátlagok (H4 intervallumon, sorrendben kék, lila és aranysárga vonalak). A következő ellenállás jelenleg a 13.680 pont körüli zóna. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

● A Varta (VAR1.DE) csökkentette éves eredményvárakozását, ennek hatására több mint 16%-kal zuhannak a cég részvényei. A társaság a kiigazított EBITDA éves összehasonlításban közel 39%-os csökkenéséről számolt be az első félévben. Az előzetes adatok szerint a cég 376,8 millió eurós árbevételt ért el az év első hat hónapjában, szemben a 388 milliós előrejelzéssel.

● A Lufthansa (LHA.DE) körüli hangulatot ismét a sztrájkokkal kapcsolatos aggodalmak alakítják, A pilóták szakszervezete az infláció mértékével megegyező béremelést szeretne elérni, ami azt jelenti, hogy a Lufthansa további leállásokkal és járattörlésekkel számolhat a következő hónapban is. A pilóták sztrájkja további törlésekkel járna azon a 7000 már törölt járaton túl, melyre a munkaerőhiány miatt került sor ezen a nyáron.

Elemzői lépések

● A Rheinmetall (RHM.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását a korábbi „tartás”-ról „vétel”-re javította a HSBC. A célár 242 euró, ami 35%-kal magasabb a HSBC legutóbbi céláránál.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek