Piaci körkép: csak a német GDP adat okozott csalódást

● A 13.450 pontos ellenállást próbálja áttörni a DE30
● A vártnál kissé gyengébb lett a német GDP adat
● Az Amazon (AMZN.US) jó eredményei segítik a Zalando (ZAL.DE) részvényeit

Kedvezó a hangulat az európai tőzsdéken a hét utolsó kereskedési napján, a német DE30 1,14%-kal, a francia FRA40 1,29%-kal, a lengyel W20 pedig 1,75%-kal erősödik. A mai makrogazdasági naptárban a német munkanélküliségi adat és a német, valamint az eurózónás GDP keltette fel a befektetők figyelmét. A német gazdasági növekedés negatív meglepetéssel szolgált, más európai országokkal szemben itt az elemzői várakozás alatt maradt a tényadat (1,5% vs. 1,8% éves összehasonlításban). Az eurózóna GDP-je viszont havi összehasonlításban 0,7%-kal nőtt a 0,2%-os várakozással és a múlt havi 0,5%-kal szemben (éves alapon 4%-os tényadat vs. 3,4%-os várakozás).

A befektetők figyelme délután az amerikai inflációs adatra (14:30) és a Michigani Egyetem hangulatindexére (16:00) irányul majd.

Néhány európai GDP adat (havi összehasonlításban):

● Franciaország: 0,5% (tény) vs. 0,2% (várt)
● Spanyolország: 1,1% (tény) vs. 0,4% (várt)
● Olaszország: 1,0% (tény) vs. 0,3% (várt)
● Németország : 0,0% (tény) vs. 0,1% (várt)

A német blue chip mutató emelkedik ma és áttörte a 200 periódusos exponenciális mozgóátlagot (H4 intervallum, aranysárga vonal). Technikai szemszögből a legközelebbi támaszok jelenleg az 50-es (kék vonal), a 100-as (lila vonal) és a 200-as exponenciális mozgóátlagok, illetve a kerek 13 ezer pontos szint is fontos. Az ellenállás egyértelműen a 13.450 pont körüli zóna, melyet az árfolyam éppen közelít.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A tegnapi kedvező Amazon (AMZN.US) gyorsjelentés támogatja ma a Zalando (ZAL.DE) értékeltségét, a részvényárfolyam több mint 8%-kal ugrott meg. A Zalando 2022. augusztus 4-én teszi közzé eredményszámait.

Elemzői lépések 

● A Hapag Lloyd (HLAG.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „tartás”-ra javította a HSBC. A célár 300 euró.
● A  Fresenius SE (FRE.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „vétel”-ről „tartás”-ra rontotta a DZ Bank. A célár 26 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »